Влада да заустави Васића у трошењу милион и по КМ

"Није вријеме, у овој тешкој економској ситуацији, за бахаћење и куповину зграда. Позивам Владу Републике Српске да заустави в.д. директора Института за јавно здравство Костадина Васића у намјери да чак милион и по марака потроши на куповину зграде у Зворнику гдје је запослено 28 људи. Дисаћемо им за вратом пратећи тај 'инвестициони наум' за који се већ по Зворнику прича колико треба да донесе актерима''

Република Српска 10.03.2022 | 10:48
Влада да заустави Васића у трошењу милион и по КМ

Поручио је ово предсједник ДНС-а Ненад Нешић поводом информација да Институт за јавно здравство намјерава купити нову зграду у Зворнику. 

''Рекао сам да ћу од Владе Републике Српске сваки дан тражити да поништи Васићево именовање и то и радим. Недопустиво је да се на чело јавне институције именује вишеструко осуђивано лице, што се у полицијском жаргону каже – повратник у кривичном дјелу, без студентских другова, неопходног знања и квалификација. Када такво лице прихвати именовање, јасно је да то није урадило ради друштвене добробити, него ради личне користи, па уопште не чуди да је одмах кренуо у 'инвестиције' ",  истиче Нешић. 

Први човјек ДНС-а Ненад Нешић наводи и да је Васићев син запослен у Институту за јавно здравство у Зворнику. 

''Гле чуда, на челу Института је био Бранислав Зељковић, па је баш он случајно запослио Васићевог сина, а онда на чело Института долази тата који би одмах и зграду купио. Па шта је то ако није непотизам и корупција? Здравство које треба да нам буде светиња, постало је оаза корупције и уништавања'', каже Нешић. 

Он наглашава и да је само Васићево именовање криминално и чист примјер безакоња. 

''Ако је све чисто, зашто не покаже своју диплому? Каже да је завршио Факултета безбједности Универзитета у Источном Сарајеву, а на Универзитету такав факултет не постоји.  Какво смо то друштво постали када тако омаловажавамо бројне љекаре, специјалисте, магистре и докторе наука? Може ли неко замислити да Костадин Васић као директор Института представља ову институцију на међународној конференцији и говори о контроли радионуклеида у намирницама и њиховом утицају на здравље становништва? Какву то слику о Републици Српској шаљемо? Како више било ко из власти, након овог срамног именовања, може рећи младим људима да остану овдје и да имају перспективу?'', пита Нешић

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

З2

10.03.2022 09:57

Нека народ гласа поново за исте па ћемо да тонемо,тонемо и тонемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

10.03.2022 10:13

Зашто тужилаштво неухапси Ненада Стевандића, јавно питам Стевандића и судије Врховног суда Републике Српске колико су добили пара да пусте Зељковића пошто је све судије обилазио и нудио паре да пусти лопова Зељковића .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

10.03.2022 10:24

Ово се плански ради Да се сто висе умањи на знацају Ако ОН прица и коментарисе о овоме онда ја нецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чомбе

10.03.2022 10:57

Васић је генијалац, високообрезиван лик. Може да заврши факултет и који не постоји, он га заврши у року ако треба. Није вама драги читаоци познато ни то колико је он, само у Зворнику, туча завршио као побједник а да не причамо по касабама и селима. То је човјек чигра, бациш га на главу он на главу пада, претегне га ваљда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дедо

10.03.2022 11:04

Днс до побједе, најјачи сте. Јовичић будући предсједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивјела Влада

10.03.2022 11:22

Заслузили смо ово. Па на изборе немојмо излазити и гласајмо за секту. Они сами излазе и гласају сами за себе. Ко га познаје све му је јасно. Понизење за све нормалне људе у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.03.2022 11:39

Кад је лопов зауставио лопова јер је лопов поставит да дјели плијен који се украде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

10.03.2022 11:45

Васиц је велики струцњак за тов прасади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

10.03.2022 12:10

Побогу брате, нису они њега поставили што је паметан, већ што је подобан и уцијењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.03.2022 14:22

Сто је навалио на Васица и Институт❓Јел му онај Кустро ,како бесе Кустуриц добро и постено узима у Фонду Здравства