Моззарт подржао тркаче у Градишци

Шести градишки полумаратон окупио 320 тркача из земље и свијета

Република Српска 08.03.2022 | 14:53
Моззарт подржао тркаче у Градишци

Градишка је опет била мјесто окупљања бројних домаћих и свјетских тркача. На Шестом градишком полумаратону, упркос лошим временским условима, наступило је чак 320 тркача. Свако од њих, у својој категорији, борио се да дође први до циља. Побједници трке на 21 километар су тркачи Атлетског клуба “Дубровник” Анте Живковић и Теа Фабер. Такмичари су се тркали и на 10, односно пет километара, а управо ту трку подржала је компанија Моззарт, чиме су поново стали уз тркаче из Градишке. 

- И прошле године нас је Моззарт подржао. Веома су коректни, па смо се лако и брзо договорили.. Хвала им и на овогодишњој подршци. Надамо се да ћемо наставити сарадњу и на некој од трка које ћемо организовати и у будућности -каже Дејан Јакељић, директор Шестог градишког полумаратона. 

Он додаје је су организатори веома задовољни овогодишњим такмичењем које је било знатно посјећеније у односу на прошлу годину када су на снази биле строжије епидемиолошке мјере. Тако су ове године имали 320 пријављених тркача из Бугарске, Словеније, Македоније, Аустрије, Србије, Хрватске и цијеле БиХ. Осим у полумаратону, тркали су се на 10к, 5к, а најмлађи су могли да трче симболичних један километар. 

Највише заинтересованих било је за полумаратон, а од укупног броја пријављених, имали су 288 финишера. 

Најбољи у трци на 10 километара били су Јелена Косић и Млађан Самарџић из Бањалуке, а први кроз циљ у трци на пет километара стигли су Магдалена Катана из Прњавора и Свен Марушић из Сплита.

Овим тркама претходило је симпатично такмичење на један километар у којој је учествовало више од 50 дјечака и дјевојчица, а међу најбољима су били омладинци Атлетског клуба Прњавор. 

Побједници у свим категоријама кући су отишли са вриједним наградама, а сви су имали прилику да се добро забаве, те промовишу здрав и активан начин живота. 
Те вриједности цијене и у компанији Моззарт која је до сада више пута пружала подршку атлетичарима. 

- Врло радо и веома често подржавамо спортисте који се баве краљицом спортова. На тај начин заједнички акцентујемо колико је значајно да сви водимо рачуна о здравом начину живота и подстичемо млађе генерације да почну да се баве трчањем- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

А тиме планирају и даље да се баве у Атлетско-рекреативном клубу Градишка. Након ове спортске манифестације, већ праве планове за љето када ће организовати ноћну 10к трку, те хуманитарне трке којима ће промовисати здрав начин живота, хуманост и свој град.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

свака цаст

08.03.2022 15:20

мало и лијепих друствених новости. спорт спаја

ОДГОВОРИТЕ