Почиње суђење криминалном клану Вељка Беливука

Пред Посебним одјељењем Специјалног суда за организовани криминал у Београду данас ће почети суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука, званог Веља Невоља, оптуженој за тешка кривична дјела као што су отмице, мучења људи и брутална убиства.

Србија 08.03.2022 | 09:25
Почиње суђење криминалном клану Вељка Беливука

Суђење ће почети у 14.20.

Беливук, његов најближи сарадник Марко Миљковић и још 28 припадника овог криминалног клана оптужени су за пет убистава, отмице, силовање, трговину дрогом и нелегално посједовање оружја.

Према сумњама тужилаштва, Беливук и остали су формирали ову криминалну групу како би под параваном навијачке групе “Принципи” вршили разна кривична дјела и тако преузели примат у подземљу.

Оптужница против Беливука и његовог монструозног клана има 322, а докази 10.000 страница, а клан се терети да су супарнике у викендици у Ритопеку код Београда тукли и мучили, сјекли их на комаде, мљели у машини за мљевење меса, а остатке потом у џаковима носили и просипали у Дунав.

У оптужници се наводи да је група била дио кавачког криминалног клана из Црне Горе који је годинама у рату са шкаљарском групом, такође из Црне Горе.

Осим исказа два свједока-сарадника, један од кључних доказа против групе, која је оптужена за убиства Милана Љепоје, Александра Глигоријевића, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Горана Величковића, јесу и поруке које су размјењивали путем апликације “Скај”, за коју су вјеровали да је шифрована и да у њу истражитељи не могу да уђу.

У тим телефонима је нађено 55 фотографија жртава, чија тијела су комадали и све снимали.

Тужилаштво за организовани криминал у Београду подигло је у 30. јула прошле године оптужницу против Беливука и његове групе.

Претходно су 4. фебруара прошле године ухапшени Беливук и Миљковић и још 17 особа, а касније и остатак групе.

Беливук је важио за вођу једне од навијачких група Фудбалског клуба “Партизан” која се зове “Принципи”.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бре

09.03.2022 12:11

Партиски војници.

ОДГОВОРИТЕ