Вучић: Србија неће бити дио ни једног војног блока

- Председник СНС Александар Вучић обишао је данас и Лебане, где је грађанима поручио да је приоритет Србије да чува свој народ, својом војском и да наша земље не сме да буде део ни једног војног блока.

Србија 07.03.2022 | 18:41
Вучић: Србија неће бити дио ни једног војног блока

Вучић је изразо задовољство што га је у Лебану дочкао велики број људи и истакао да ће се залагати за добробит и мир свих грађана у земљи.

"Цео свет је, можда у најтежој ситуацији, још од краја Другог светског рата и ситуација је невероватно озбиљна. Ја знам да ви, као људи који сте мање размажени, умете то да осетити, знам да сте навикли на тешко. Коначно је време да се у Србији понашамо паметно и орговорно. Можда то тешко буде за неке велике, али сами су то бирали", истакао је Вучић.

Вучић је нагласио да Србија неће "војевати туђе битке" и ратовати у туђем интересу, већ ће се залагати за сопствене циљеве.

"Наша земља је сиромашна и морамо да бринемо о сваком њеном педљу", поручио је Вучић и додао да је шест милиона евра уложено у болницу у Лесковцу, а издвојен је и новац за пројекат обнове школе "Радован Ковачевић Максим" у Лебану.

"Хоћу да видите шта је све то што још можемо да направимо", рекао је Вучић.

Према његовим речима стабилност и мир су у овом тренутку кључни за очување земље, јер због ситуације у свету, постоји могућност да се све оно што се годинама градило у једном дану сруши.

Поручио је да у земљи морају да се отварају нове фабрике, да би пензије биле веће, али да је потребан велики рад да би се подигао животни стандард у земљи и подигла просечна зарада.

Вучић је рекао да његов задатак није да оцењује своје противнике, већ да ради на томе да грађанима Србије буде боље и да им искрено каже у каквој се ситуацији налази земља.

"Угаљ данас четири пута више вреди, него пре два месеца, струја је и нафта су скочиле свуда у свету. Цена гаса је скочила на преко 4.000 долара на 1.000 кубних метара. То не може нико на свету да плати. Ми морамо да чувамо и да имамо свега и нафте и хране. Зато ћемо за два дана да ограничимо извоз пшенице - зато што хоћемо да свако од нас у свом детету може да грантује довољно хлеба", рекао је Вучић.

Додао је да само Србија, у овом тешком тренутку за читав свет, није угрозила односе са Европом, али се није нашла на листи непријатељских земаља Русије.

Обећао је да ће у овом делу земље наставити да се пођеднако улаже као и у остатак државе, јер је за њега свака општина Србије пођеднако важна.

Изградња школа, канализација, вртића и путева у циљу подизања животног стандарда је мото политике СНС-а, казао је Вучић и нагласио да ће се са тим трендом наставити и у будућности.

Навео је да ће се наставити са промоцијом и обновом туристичког центра Царичин град, али и пдсетио да је пут Лебане - Мдвеђа, који је сада стварност, некада био неостварив пројекат.

Позвао је грађане да изађу на изборе и буду одговорни, јер, каже, "држава није играчка, а избори нису игра".

Објаснио је да грађани не треба да гласају на основу примамљивих говора и симпатија, већ је неопходно да стану иза људи о којима "дела говоре више од речи".

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар