Оборио Гинисов рекорд седећи више од 3 сата у леду?! (ВИДЕО)

Пољски заљубљеник у издржљивости оборио је Гинисов светски рекорд у Литванији проводец́и то јест, седећи у леду готово више од 3 сата!

Занимљивости 07.03.2022 | 16:40
Оборио Гинисов рекорд седећи више од 3 сата у леду?! (ВИДЕО)

Валерјан Романовски се попео у стаклени резервоар са ледом на улици Вилно,покушао и успео да обори рекорд у седењу у коцки испуњеном ледом.

Он је успео да одржи тело у леду довољно дуго да обори свертски и Гинисов рекорд од 2 сата, 35 минута и 33 секунде, који је поставио Ромаин Вандендорпе из Француске.

Тренутно планира да покуша да сними и обори још рекорда и вец́ има преко десетак пројеката у низу, укључујуц́и вожњу бициклом на -170°Ц и неколико путовања у Јакутију, Русију и Лапонију.

Заљубљеник у издржљивост рекао је да је тренирао за овај “ледени рекорд” шест месеци.

Вец́ неколико година се дборо носим са хладноц́ом. Пола године пре рекорда донета је одлука да се окушам у овој дисциплини. Одрадио сам неколико тренинга, након чега сам одлучио да је рекорд на дохват руке.” рекао је Романовски за Гинисову књигу рекорда.

Романовски је претходно оборио Гинисов светски рекорд за најдаљу вожњу бициклом ван пута за 12 сати када је прешао 341 км.

Припремао сам се за ледени рекорд на сличан начин као и бициклизам“, рекао је атлетичар. Рекао је да су његове припреме за оба рекорда укључивале тренинг, одмор и регенерацију.

“Тренирања ми нису тешка. Моје тело је припремљено за њих. Волим нове изазове. Користим знање болничара, научника и лекара”, рекао је он.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар