Предсједник Си одговорио на писмо шефа МОК-а Баха

„Кина је испунила своју посвец́еност обезбеђивању модерне, безбедне и сјајне Олимпијаде у свету, што је врло похваљено од стране међународне заједнице, рекао је у среду кинески председник Си Ђинпинг одговарајуц́и на писмо Томаса Баха, председника Међународног олимпијског комитета (МОК).

Свијет 07.03.2022 | 08:46
Предсједник Си одговорио на писмо шефа МОК-а Баха

„Ово је успех за кинески народ“, рекао је Си.

Кроз Зимске олимпијске игре у Пекингу, наводи се у писму, више од 300 милиона људи у Кини учествовало је у спортовима на леду и снегу, дајуц́и нови подстицај изградњи здраве Кине и промовисању благостања људи, и отварајуц́и шире перспективе за развој спортова на леду и снегу широм света.

Напоменувши да је ово успех и за свет, Си је рекао да су спортисти из целог света наступили како би савршено демонстрирали нови олимпијски мото „Брже, више, јаче – заједно“.

Он је такође захвалио Баху и МОК-у на чврстој подршци Зимским олимпијским играма у Пекингу, рекавши да је кинеска влада спремна да одржава блиску сарадњу са МОК-ом и да ц́е наставити да подржава рад МОК-а.

Бах је недавно послао писмо председнику Сију у којем честитао Пекингу на успешним Зимским олимпијским играма 2022.

„Зимске олимпијске игре у Пекингу испуниле су своју свечану обавезу, постигле своје циљеве по највишим стандардима и осигурале безбедност свих учесника“, додао је.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рале

07.03.2022 09:13

А ова фасистицка хорда хтјела да бојкитује. Завист је цудо

ОДГОВОРИТЕ