Вучић разговарао са Макроном о ситуацији у Украјини

Председник Француске Емануел Макрон поздравио је у суботу у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем јасан став Београда у међународним инстанцама о рату у Украјини и неопходности поштовања суверенитета држава, саопштено је данас из Јелисејска палате.

Србија 06.03.2022 | 20:33
Вучић разговарао са Макроном о ситуацији у Украјини

Макрон је истакао блиску сарадњу две земље и подсетио на пријатељство Француске и своју личну подршку Србији.

Оценио да рат у Украјини захтева да ЕУ и све њој блиске државе, а нарочито оне којиме је, попут Србије, призната европска перспектива, заједно размотре начине и средства за даље јачање веза и изградњу заједничке будућности за све Европљане.

Рат у Украјини, како је истакао, треба да буде прилика за европско приближавање.

У саопштењу се истиче да ће Макрон и Вучић остати у блиском контакту.

Служба за сарадњу с медијима председник Србије саопштила је у суботу увече да су Вучић и Макрон разговарали о ситуацији у Украјини и да су размотрили све билатералне везе Србије и Француске, посебно економску сарадњу, уз очекивање да ће се она још снажније развијати у будућности.

Председник Вучић је у суботу увече на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав" објавио да је разговарао телефоном са председником Макроном.

''''Разговарао сам данас телефоном са Емануелом Макроном о ситуацији у Украјини, билатералним везама Србије и Француске, посебно економској сарадњи, уз очекивање да ће се она још снажније развијати у будућности", навео је Вучић.

(Тањуг Фото: Архив) 

Коментари / 0

Оставите коментар