Козарске покладе - празник Бањалуке и Приједора

Овој манифестацији је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Република Српска 06.03.2022 | 19:28
Козарске покладе - празник Бањалуке и Приједора

- Традиционална народна манифестација Козарске покладе на најбољи начин спаја два крајишка града Бањалуку и Приједор, чувајући традицију ових крајева и окупљајући народ око заједничких обичаја, поручио је предсједник СПС Горан Селак поводом одржавање ове традиционалне манифестације у Верићима и Пискавици.

Овој манифестацији је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Упркос падавинама и нешто хладнијем времену Козарске покладе окупиле су велики број мјештана, Бањалучана и Приједорчана, а Селак истиче да је и циљ ове манифестације окупљање, дружење и обиљежавање почетка Васкршњег поста. 

- Козарске покладе су народни догађај који увијек посјећујем, а ове године смо учествовали и помогли у организацији. Поставили смо и шатор за посјетиоце, који је добро дошао због временских прилика, а посебно хвала нашим дамама из форума жена СПС Бањалука и Приједор које су се потрудиле да све буде како треба. Козарске покладе обиљежавају се на граници Приједора и Бањалуке тако да је ово и дружење пријатеља из наша два града, а ми смо поред пријатеља окупили и наше одборнике у скупштинама Бањалуке и Приједора, као људе чији је посао да раде на развоју и Приједора и Бањалуке као и овог заједничког дијела Поткозарја - поручио је Селак.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Еро с оног свијета

06.03.2022 20:48

Браво за браћу Крајишнике, за Драшка, за Селака и за све остале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјек са овог свјета

07.03.2022 04:26

Па има ист да ови не славе..тј да не кркају..здеру и пресеравају..мислим ма све политицаре у БиХ а позотово у РС.....дај само лркања..и здерацине..и да јенормално све дзабалеска...у ствари њима је дзабе..народ све то плати...глупави народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

07.03.2022 14:22

Ја за ово никад нисам чуо а традиционално је

ОДГОВОРИТЕ