Петорица српских камионџија траже спас из Украјине

Петорица возача камиона из Србије који су се затекли Украјини већ 11 дана заглављени су у ратом захваћеној земљи, одакле даноноћно апелују и траже спас, јер им понестаје новца и хране, а све више брину и за своју безбједност.

Свијет 06.03.2022 | 12:38
Петорица српских камионџија траже спас из Украјине

У најтежем положају је превозник из Кончарева код Јагодине Александар Дражић, који је блокиран на паркингу удаљеном тридесетак километара од Кијева, док су преостала четири возача на прелазу на украјинско-пољској граници Јагодин, пишу "Вечерње новости".

Дражић је за "Новости" рекао да највећи дио времена проводи у склоништу пошто се бомбе и пуцњава непрестано чују и додао да има утисак да су борбе све жешће и да је на десетак километара од њега највеће жариште.

"Углавном сам дању био напољу и код камиона, а ноћу у склоништу, али од суботе уопште не излазим из склоништа", навео је Дражић.

Владимир Белић, један од четворице камионџија блокираних на прелазу Јагодин, рекао је да им украјински цариници увијек траже неке нове папире и да на тај начин одговарају на гаранције које им шаљу из Србије.

Он је истакао да зна да их у Украјини третира њихова служба безбједности, али да им се на царини нико не обраћа и да не знају на чему су, тако да им није преостало ништа друго него да се надају да ће преговори успјети.

"Ако само примете да изађемо из камиона, да се крећемо и стојимо заједно, одмах прилазе са пушком и шаљу нас назад у камион. Сада нам је нестало и хране. Недавно нам је колега из Украјине заменио новац, а паре су потребне и за тоалет", рекао је Белић.

Тренутно им је, како је навео, највећи проблем нафта, јер је више немају.

"Само сањамо да што пре будемо на слободи", поручио је Белић.

Заједно са њим и тројицом колега из Србије на граничном прелазу Украјине и Пољске налазе се и двојица возача из Сјеверне Македоније.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

06.03.2022 16:28

Украјинска демократија. Недају ником изаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.03.2022 06:57

Могу изаци они који су њима послали орузје и пво ракете .