Отворено Пето заседање 13. Консултативне конференције

Пето заседање Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције 13. сазива је свечано отворено данас у 15.00 часова у Дому народа у Пекингу. Отварању су присуствовали председник Кине Си Ђинпинг и други партијски и државни лидери.

Свијет 04.03.2022 | 10:18
Отворено Пето заседање 13. Консултативне конференције

На свечаном отварању Петог заседања председник Националног комитета Ванг Јанг је поднео извештај о раду тог органа. 

У извештају се наводи да је 2021. била важна година у историји Комунистичке партије Кине и државе. Централни комитет КПК-а, у чијој је основи друг Си Ђинпинг, предводио је Партију и кинески народ, присебно је реаговао на сложене промене незабележене у протеклих сто година и на пандемију ковида 19, свечано прославио стоту годишњицу оснивања КПК-а, у предвиђеном року однео победу у борби против сиромаштва, остварио циљ изградње умерено просперитетног друштва у свим погледима, постигао први стогодишњи циљ, покренуо нови марш на путу ка свестраној изградњи социјалистичке модерне земље и остварењу другог стогодишњег циља, као и остварио солидан старт 14. петогодишњег плана. 

Ванг је навео да је на Шестој пленарној седници ЦК КПК 19. сазива усвојена резолуција о значајним достигнућима и историјским искуствима КПК-а у прошлом веку, што је увелико појачало кохезију Партије и кинеског народа, али и поверење и одлучност земље за стварање лепе будућности.

У извештају о раду се истиче да је 2022. година важна година за улазак на нови пут изградње модерне социјалистичке земље на свестрани начин и марш ка циљу друге стогодишњице, у којој ће Комунистичка партија Кине одржати свој 20. Национални конгрес.

„Конференција треба да се руководи мишљу Си Ђинпинга о социјализму са кинеским карактеристикама за нову еру, да се придржава општег тона тражења напретка уз одржавање стабилности и да се придржава јединства и демократије. Наставиц́е да ради добар посао давања предлога о политици и служења целокупној ситуацији и доприносиће одржавању стабилног и здравог економског окружења, друштвеног окружења националне безбедности и јавне безбедности, и чистог и поштеног политичког окружења“, наведено је у извештају.

Припремили: Џао Пенг и Ванг Пинг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Фуј!

04.03.2022 11:12

Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђока

04.03.2022 11:22

Оде Тајван

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.03.2022 18:17

Све сами велика.пријатељи и јос веци агресори