Вучић: Сами себи морамо да чувамо леђа и да сачувамо мир

- Себи морамо да чувамо леђа и да бринемо о својој земљи, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Србија 02.03.2022 | 20:10
Вучић: Сами себи морамо да чувамо леђа и да сачувамо мир

Он је навео да је за нас важна осуда нарушавања било чијег територијалног интегритета, јер смо једна од ретких земаља у свету која може да каже да је за поштовање међународног права, иако оно великима не значи ништа.

На констатацију да су се већ појавиле похвале страних амбасадора, из ЕУ, због тога што се Србија у УН придружила 141 земљи у осуди агресије на Украјину, Вучић је рекао да је свега неколико земаља било против - Северна Кореја, Белорусија, Сирија, Еритреја, док су Куба и Иран биле уздржане.

"А, похвале... хвала им...", додао је Вучић.

На питање да ли Србија може да преживи "тржишни хаос", имајући у виду тежину ситуације, и ко може нама да чува леђа, Вучић је рекао да сами себи морамо да чувамо леђа и да бринемо о својој земљи.

"Да је волимо више него икада, јер се плашим да ће време које долази бити теже од сваког другог, и да морамо да сачувамо мир. Не смеју наша деца никада више да иду у некаква склоништа, наши људи морају да живе са бољим платама и већим пензијама", рекао је Вучић.

Додао је и да ће Србија преживети "тржишни хаос", јер је добро припремљена.

"Добро, добро смо се припремили, у добром нам је стању земља, домаћински чувана, има доста и у сламарици. Добра нам је држава, само се надам да ова криза неће предуго да траје", рекао је Вучић и додао да држава неће ништа крити, већ ће обавештавати грађане о свему.

"Ми смо дали све од себе. За нас је важна осуда нарушавања нечијег територијалног интегритета. Увек можемо себи у лице да погледамо, и једни смо од ретких у свету да можемо да кажемо да смо за поштовамје међународног права, које великима не значи ништа", рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Неутралност

02.03.2022 19:52

Је најбоља опција, која се на крају увијек исплати. Све друго је пораз ако не са једне онда са друге стране,сто се своди на исто у надолазеце вријеме.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.03.2022 21:26

Нама србима је мјесто на западу и ЕУ , маните се Русије, сав нас народ оде на запад по кору хљеба, са западом се не треба замјерати јер нас могу појести , сами себи кројимо судбину , суровање с Русијом нас мозе костати нестанка. Свијет је показао ста мисли о Русији

Name

Деки

02.03.2022 22:21

Слаби смо ми и на превисе доброј позицији да би могли бити неутрални.Карте су се помјесале као 90-их и ако на време не схватимо ста је економски и сваки други интетес Срба опет цемо презивјети јад и биједу.Моземо ми епски гуслати о небеском народу,неправди кроз историју али ако се гуслама будемо водили отици цемо у три пм.

Name

Ре

03.03.2022 06:41

Нема висе неутралности јасно је рецено Србији или тано или вамо.Вуциц је изабрао запад потпуно исправно. Сад це Русија бити против Србије,али нема везе.

Name

Бранка

02.03.2022 20:11

Браво Вучићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрално утрални

02.03.2022 21:36

Да ли сам добро процитао измедју редова : Русија нас је оставила да се сами сналазимо ( продала ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2022 07:10

Никад истински није ни подрзавала.

Name

Кркан

02.03.2022 21:39

Миле , пали хеликоптер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

02.03.2022 21:43

Неутрално гледајући,овај лик је највише направио за своју земљу..док други политичари коментаришу само и препричавају , Аца ради.. нуди помоћ од државе и помаже немоћнима. Макар дијели куће свим људима који хоће живјети на селу,даје неке субвенције 'улијева наду' у неки живот за разлику од других држава бившег балкана

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјесно

02.03.2022 22:36

која неутралност,о цему ви прицате. па ваљда је највеци интерес срба да врате косово тамо гдје припада,а отели су га насилно бомбама исти они који тразе да ми осдимо русе за ствари које је запад поцинио 20 пута до сад. и сто је најгоре на нама.ово сто је вуциц урадио је ван сваке памети,србија овим висе није неутрална,и руси да су говна,а нису требали би ујутру да признају косово. али ваљда,љубав се не купује. незнам засто,и мозда никад нецу ни сазнати,али моје срце је уз русе па ма ста год било.напред русија у борби против западног фасизма,горег него 1941 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

03.03.2022 00:11

Српски народ и у Републици Српској треба озбиљног лидера под хитно. Не русофила него србофила, који ће првенствено гледати интересе свог народа а не гурати нос тамо гдје му није мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.03.2022 04:54

Како видимо Додик је отворено против Србије и србског народа маске су пале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

03.03.2022 06:48

поносан преседник и политицар Александар Вуциц поносне дрзаве Србије и поносног србског народа и осталих који зиве у дрзави Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

04.03.2022 06:23

Да није било Русије поломљена би била леда. Пази ти да не увалус Србију против Русије,инаце оде Србија на пазар. А мозда то и хоцес. Колико си перфидан,лицемјер ,теско те гледати и слусати

ОДГОВОРИТЕ