“Хеавенлy Јин” је највиши ресторан на свету у згради!

Највиши ресторан на свету у згради сада је званично у Шангају. Ресторан “Хеавенлy Јин”, који се налази на 120. спрату Ј Хотела Шангај Куле, званично је проглашен за “највиши ресторан на свету у једној згради“ од стране Гинисове књиге рекорда.

Занимљивости 01.03.2022 | 15:30
“Хеавенлy Јин” је највиши ресторан на свету у згради!

Највиши ресторан на свету се налази на висини од 556,36 метара изнад земље на 120. спрату Шангајског торња, Госте дочекује сложен мурал дугачак 30 метара уметнут италијанским мозаичким плочицама који приказују сцену из древног Пута свиле.

Застакљени зидови ентеријера ресторана сијају као кристални лустер када их осветли сунце. Кувари у Хеавенли Јин-у користе отворену кухињу као позорницу у ресторану се служи мешавина западне, кинеске и јапанске кухиње, као и поподневни чај пише травеландлеисуре.

“Од отварања, гости су хвалили ресторан због свог висококвалитетног искуства и услуге у ресторану. „Дочекујемо госте и пријатеље из целог света са искуством вишег нивоа изнад облака. “, рекла је Џени Зханг, генерални директор Ј Хотела Схангхаи Тоwвер-а, у изјави.

Џанг је додала да је ово достигнуц́е “такође доказ посвец́ености руководства и оперативних тимова Небеског Џина“.

Небески Џин престигао је за више од 100 метара претходног рекордрера од 441,30 метара, који је 2011. године поставио Ат.моспхере, који се налази на 122. спрату у Дубаију Бурј Кхалифа. Тај ресторан је први пут отворен у јануару 2011, према Гинисовој књизи рекорда.

Сам луксузни хотел налази се у највишем небодеру у Кини – и другом по висини на свету иза Бурџ Калифе – са собама на 86. до 98. спратовима.

Иако је ресторан у Шангају можда највиши ресторан у једној згради, није највиши на свету. Та част припада скијашком центру Чакалтаја у Боливији, који се налази на 5.340 метара надморске висине, према Гинисовој књизи рекорда.

И док је Дубаи можда изгубио једну част за светски рекорд, недавно је добио нову са највец́ом пирамидом од стакла на свету, која је подигнута у Атлантису, хотел Тхе Палм.

Више слика можете погледати ОВДЕ!

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар