До 15 часова се чека на оговор Украјине

Представник делегације Руске Федерације Владимир Медински рекао је данас новинарима да ће представници руске делегације сачекати до 15 часова по локалном времену на одговор Украјине у вези договора за састанак у Гомељу.

Свијет 27.02.2022 | 11:53
До 15 часова се чека на оговор Украјине

"Бићемо овде и чекамо потврду украјинске стране до 15 часова о њиховој одлуци да идемо у Гомељ на преговоре. Чим добијемо ову потврду, одмах ћемо отићи тамо и састати се са колегама", рекао је представник руске делегације Медински, преноси ТАС С.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је раније данас да је руска делегација стигла у Белорусију на преговоре са украјинском страном.

Песков је рекао да је руска страна спремна да започне преговоре у Гомељу.

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је раније данас да други градови могу бити локација за преговоре са Русијом, али не Минск и Белорусија.

"Да са ваше територије није било агресивних акција, онда бисмо могли разговарати у вашем граду Минску", навео је Зеленски обраћајући се Белорусији.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НР

27.02.2022 11:50

И ово је само фора. Зашто иду тамо када није договорено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

27.02.2022 13:08

Клекнице и овај Зеленски јер зелен је он да води народ онга одведе у рат у унистење.Будала која слуса запад и америку и иде против себе и свог народа..

Name

Прњавор

27.02.2022 13:01

Напади трају од ране зоре..коме просипају причу?у руссији медији крију ста се дешава у Украјини..војска им масовно бежи..чеченском терористи,пријатељу Кадировом смо одвојили главу од рамена и послали је у картонској кутији његовој жени.имамо и посебан рецепт за руске терористе-муслимане-умачемо метке у свињску маст..ти неће у рај..одоше директ шејтану.5.000 плаћеника,по уговору из Србије,те нацистичке државе(са њом ћемо се обрачунат касније) је требало отић пут Украјине,да ратују за Путина-одбили су да иду,јер каже у уговору нестоји да треба да учествују у агресији на Украјину..паметно момци..јер и вас би вратили вашим мајкама у врећи..ал пре да би вас спалили покретни руски крематорији..јер русски медији тврде:у Украјини ни 1 руски војник није погинио",а ни их већ наслагали 4.500.А Зеленски им је фино рекао да нема преговора у земљи која и сама учествује у агресији на нашу земљу.Само Израел долази у обзир(Зеленски је јевреј),ал русски нацисти наравно да се боје Израела..

ОДГОВОРИТЕ