Шаровић апелује: Заштитите народ од поскупљења

Он каже да за разлику од већине земаља, укључујући и Србију, гдје се за случај кризе чувају робне резерве, код нас робне резерве не постоје јер су - потпуно опљачкане.

Република Српска 25.02.2022 | 13:32
Шаровић апелује: Заштитите народ од поскупљења

Свака криза до сада оголила је актуелну власт у Републици Српској и показала да је њена искључива брига само властити интерес док брига за грађане, стандард па и опстанак уопште не постоји или се мјери промилима, поручио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.
 
Он каже да за разлику од већине земаља, укључујући и Србију, гдје се за случај кризе чувају робне резерве, код нас робне резерве не постоје јер су - потпуно опљачкане.
 
„И зато се, као нигдје у свијету, свака криза од поплава, до короне а сада и пријетећих поскупљења енергената изазваних ратом у Украјини, у потпуности ломи преко леђа народа. Једна, друга, трећа криза а власт и даље не ради апсолутно ништа“, напомиње Шаровић.
 
Упозоравамо годинама власт, додаје Шаровић, да предузму активности по питању успоставе робних резерви!
 
„Резерве нафте су се могле држати код домаћих дистрибутера и то би у значајној мјери ублажило скок цијена. Власт је имала и обавезу и механизме да осигура залихе нафте како би интервенисала и заштитила грађане, да посљедице дешавања у Украјини буду знатно ублажене. Умјесто тога, власт је својим поступцима допринијела да се угаси једини домаћи произвођач нафте и нафтних деривата Рафинерија Брод”, наводи Шаровић.
 
На успоставу обавезних нафтних резерви, подсјетио је Шаровић, обавезали смо се и директивом Европске уније.
 
„Имамо и упозорења Енергетске заједнице, донесени су бројни стратешки документи у том правцу, али власт једноставно није показала интерес да било шта уради. Да смо успоставили обавезне нафтне резерве у складу са директивом ЕУ имали би смо залихе нафте за период од 120 дана што би значајно амортизовало почетне проблеме које сада очекујемо“, каже Шаровић.
 
Он упозорава да нас чека тешка година и да ће неспремност актуелне власти да се суочи са свим глобалним изазовима само погоршати и онако тешко стање и у Босни и Херцеговини и у Републици Српској.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЗНАЊЕ

25.02.2022 13:35

Кризе нису оголиле власт, већ је власт оголила народ и Републику Српску. Миле Додик и његови следбеници су стално радили за себе, тако да ће они лично лакше поднијети све кризе. Никад онај ко доведе до кризе, није био у стању да да нађе рјешење за излазак, зато народ мора да схвати да је први корак у решавању криза и проблема одлазак постојећеће власти. Сами носиоци власти би то морали знати, због чага би сами требали отићи, ако имају имало карактера и људског достојанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре знање

25.02.2022 14:15

Не можемо за ову ситуацију осуђивати додика. Није он смислио ова поскупљења и поскупљења која су већ испланирана и која ће се десити од првог априла 2022. А да краде то сви знамо и то стоји.

Name

Ухх

25.02.2022 14:28

Нека коалициони лопови укину акцизе на гориво.

Name

Шаровићу!

25.02.2022 14:30

Престани,већ једном износити оно што је познато свима!Позовите народ на улице,да свргнемо ову пљачкашку власт,не трабуњајте глупорије!!!Ако сте немоћни,дајте оставке,јер,народ ни од вас нема вајде!!!Лијепо вам је примати високе плате,а да не чините ништа за народ.Поред таквих ће Бурло поново побиједити на изборима,и треба!Стиди се,ако имаш бар мало карактера и дај оставку за сва времена!!!

Name

Терај

25.02.2022 14:34

Најбезболније је отици свласти и тросити покрадено било би реално одговарати за крјминал и корупцију

Name

ре

25.02.2022 15:17

Господине Шаровићу, како не раде када сваки дан напредују са грбаче биједе и бораца РС.

Name

СОЊА

25.02.2022 14:30

БАС ЊИХ БРИГА ЗА НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто?

25.02.2022 20:09

Ако ово ескалира неце ни имати ста да поскупи? Сасвим свеједно....

ОДГОВОРИТЕ