Хасан на рубу егзистенције: Нема пара ни за лекове!

Певач Хасан Дудић (64) један је од естрадњака који није добио националну пензију иако има дугогодишњу каријеру и, како сам тврди, све предиспозиције за то. Он је открио да је на рубу егзистенције, али да би, упркос томе, пре умро него од породице преминулог брата Шабана Шаулића тражио новчану помоћ.

Забава 24.02.2022 | 18:27
Хасан на рубу егзистенције: Нема пара ни за лекове!

- После дугогодишње борбе да остварим националну пензију ништа ми више није остало, него да штрајкујем глађу испред неке установе у центру града. После несреће која ме задесила пре неколико година отишао сам у инвалидску пензију, али то не може мени да покрије ни трошкове инфостана. Шабанова Гоца и Санела ме често зову да питају да ли ми нешто треба. Пре бих умро него њима да тражим новац, не зато што ме је срамота, већ зато што желим да се изборим за свој динар. Штрајк је једина могућност да неко обрати пажњу на мене, а ја сумњам да ме намерно дискриминишу, јер сам национална мањина. Неко сам ко се, поред музике, много борио за права националних мањина, а то настављам да радим и данас. Не упирем прстом ни у кога, поготово не на људе који су у последње време остварили право на националну пензију, али има оних који су је добили, а имају мање заслуге од мене - прича Дудић за Српски телеграф и наставља:

- Прецртали су ме тамо где сам одлазио да се жалим, без објашњења зашто је нисам добио. Ни од моје Злате никада нисам зајмио новац, чак сам ја њу учио давно како да дође до пензије, а ја сам извисио. Причао сам јој да на време себи све уплаћује, па се снашла. Ми смо наши, али ја не бих да ми неко помаже. Много се секирам, падам од секирације по улици и нон-стоп сам под лековима. Мене је корона дотукла, а пијем више врста лекова, па ви видите шта мени остаје од новца кад платим рачуне, па лекове. То је један ужас. Кад имам новца, и мачке пију вино, а кад немам, јешћу кило хлеба и млеко три дана. Због тога купим лекове које могу, а не све које ми је доктор преписао. Велики су трошкови. Не знам више шта да урадим, једино да скочим са зграде!

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

разлика

24.02.2022 19:51

Ти си паре добио пјевајуци а ја сам теско зарадио радеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

24.02.2022 20:27

Засто националну пензију ааааа..Сто није уплацивао себи ха ха ха види види Ма некааа Пуне вреце пара су имали аа ..Купи станове сад један продај и зиви ..не кукај бре Борци инвалиди ратова ..немају за нормалан зивот...за лекове а не народњаци..ха ха ха Бозе памети

ОДГОВОРИТЕ