У Бијељини отворен Иновациони центар за одрживи развој

У Бијељини је данас отворен Иновациони центар за одрживи развој, као одговор на захтјеве привреде и младих људи који имају квалитетне пословне идеје. Центар је основао Град Бијељина.

Република Српска 24.02.2022 | 15:13
У Бијељини отворен Иновациони центар за одрживи развој

Шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, који ће, уједно, координисати радом Центра, Анкица Тодоровић је истакла да је ово значајна новина у нашем граду.

- Центар ће пружати подршку младим, незапосленим лицима, која имају идеју покретања сопственог посла, с акцентом на ИТ сектору. За привреднике нашег града ово ће бити још једно мјесто на којем могу добити подршку с циљем повећања конкурентности на тржишту - појаснила је Тодоровићева.

Просторије овог центра биће на располагању, прије свега, студентима завршних година, јер ће имати могућност  да своје пословне идеје унаприједе  и допринесу развоју града.

Градоначелник Љубиша Петровић је нагласио важност пружања подршке младим и образованим људима.

- Иновациони центар ће, путем обука, омогућити да млади људи савладају нова знања и вјештине. Захвални смо свима који су подржали отварање Центра, јер је ово нова могућност за наше грађане који буду заинтересовани за нова знања. То ће им помоћи да у будућности што боље одговоре на захтјеве тржишта рада и када је ријеч о покретању сопственог посла - рекао је Петровић.

Директор подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић је указала на значај постојања оваквог центра за привреднике у Семберији.

- Отварање Иновационог центра је значајно за привреду града Бијељина. Ово је доказ да град брине о својим привредницима и унапређује своје пословно окружење. Овај центар највише ће подржати привредна друштва у ИТ сектору, као и сва друга предузећа која треба да буду конкурентна на тржишту, а то је веома значајно - рекла је Славица Марковић.

Град Бијељина је финансирао оснивање Центра, као дугорочно опредјељење Града да подржи останак младих људи у овом граду и нашој држави.
Све обуке ће бити бесплатне, што представља значајну разлику у односу на овакве центре који постоје у сусједним земљама.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Г.С.

24.02.2022 16:17

Тај иновациони центар је млацење празне сламе. Нпр исти такав у БЛ, дрзи предавање како испунити формулар за постицајна средства од "биро-а", лик прица сат и по и тада додје неко и казе они су то вец испунили ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оракле

24.02.2022 17:41

БиХ каква је сада је економски неодрзива творевина!

ОДГОВОРИТЕ