Вишеград има свог "Кима", контролише све у граду

„Младен Ђуревић контролише сваки сегмент живота у Вишеграду. Због те своје „моћи“, Вишеграђани су му дали надимак „Ким“, као асоцијација на „моћног“ владара Сјеверне Кореје. „Вишеградски Ким“, свој надимак итекако оправдава. Ништа у општини  се не може десити без његовог одобрења. Једино, ни на који начин, не може да стави под контролу 11 одборника скупштинске већине", каже се у саопштењу и додаје да је Ђуревић све покушао, уцјенама, пријетњама, обећањима, али у томе није успио.

Република Српска 23.02.2022 | 23:30
Вишеград има свог "Кима", контролише све у граду

- Од локалних избора, одржаних 2020. године, Вишеград је „заробљен“ град у рукама ликова који се у потпуности могу поистовјетити са Андрићевим јунацима  из његових дјела из вишеградске касабе - каже се у саопштењу ОО СДС Вишеград.. 

У саопштењу се истиче да обични људи једноставно, колико год се трудили и покушали разумјети понашање начелника општине Вишеград Младена Ђуревића (СНСД) и његових сарадника, директора и остале братије, не успијевају. 

„Младен Ђуревић контролише сваки сегмент живота у Вишеграду. Због те своје „моћи“, Вишеграђани су му дали надимак „Ким“, као асоцијација на „моћног“ владара Сјеверне Кореје. „Вишеградски Ким“, свој надимак итекако оправдава. Ништа у општини  се не може десити без његовог одобрења. Једино, ни на који начин, не може да стави под контролу 11 одборника скупштинске већине", каже се у саопштењу и додаје да је Ђуревић све покушао, уцјенама, пријетњама, обећањима, али у томе није успио.

Даље се наводи да је више од годину дана Ђуровић спречавао признавање Скупштине општине и то уз свесрдну помоћ надлежног министра, судова у покушају да "прекроји" скупштинску већину, која није под његовом контролом.

"Под пријетњом поднесених кривичних пријава за злоупотребу службеног положаја напокон је и министрица управе и локалне самоуправе Републике Српске морала признати легитимност  Скупштине општине али „Ким“ није и наставља са својом демонстрацијом силе. На скупштинама пријети одборницима, руководству Скупштине, поставља се као врховни тумач закона, једном рјечју негира све што се не поклапа са његовим жељама и схватањима. У свему томе, залуђени „идејом великог вође“, у потпуности га слиједе одборници СНСД-а, директори и остали функционери“, наводи се у саопштењу 

Додаје се да се све ово манифестовало и на  поседњој сједници скупштини општине и иступима доскорашњег директора ЈЗУ Дом здравља  Снежане Ђуровић којој је  мандат истекао 28. новембра прошле године али она не прихвата ту чињеницу, него је, како стоји у саопштењу, на сједници дијелила моралне лекције а заборавила да је она сјела у директорску фотељу тако што њена странка (СНСД) није дозволила бившем директору да заврши свој мандат, него су га натјерали да поднесе оставку.

„И поред извршног и коначног рјешења о имановању новог директора ЈЗУ „Дом здравља Вишеград“ Снежана Ђуровић већ осам дана не да директорску фотељу и не дозвољава Комисији да изврши примопредају, уз пријетње, уцјене и све остало из  разног „Кимовог“ арсенала, онима који по закону треба да проведу ову процедуру", каже се у саопштењу.

Општински одбор СДС наводи да је до четвртка задњи рок да  Ђуровићева изврши законску обавезу предаје дужности новом директору а ако то не уради тражиће се асистенција полиције.

"Уколико се то не догоди Скупштина општине ће исти дан поднијети кривичну пријаву против начелника Ђуревића, Снежане Ђуровић и министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића, због злоупотребе службеног положаја и овлашћења", поручено је из ОО СДС Вишеград.

(БН) 

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Вишеград

23.02.2022 23:19

Само ОПОЗИВ за начелника, оваква бахатост непоштовање закона, од стране начелника је кулминирала, ово је град свију нас, а геометар нека се бахати у својим фирмама, нас честите Вишеграђане не треба да уништава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.П

23.02.2022 23:53

Ма какав Ким,он је дечко са озбиљним комплексима због величине полног органа да је то за једну озбиљну психијатријску анализу,Болест не бира,схватите га и жалите га.Мали мозак,мали ћелави,мали орган,мали капацитет.Па шта му је преостало од људских врлина,ни једна,само завист и злоба.

Name

Не

23.02.2022 23:54

Причају у правди,а са улице сви директори постали

Name

Ре

24.02.2022 07:01

Вас цестите и треба да малтретира, тако сте и заслузили

Name

Ре

24.02.2022 07:11

Само поведи народ да ток Кима отјерају где му је мјесто.

Name

НИСАМ

24.02.2022 08:05

Мени је Младен обећао да ћу до пензије бити директор,ако забијем нож Пери Петровићу,зато сам и окренула леђа Петровићу,шта је сада ово,ја сам рођена да будем директор.

Name

А па

24.02.2022 08:06

Па нисам џаба крала гласове,ја се још од 2012 бијем за сваки глас,а ви ми не дате да директорујем.

Name

Посматрац

24.02.2022 02:19

Има јос један „Ким“ звани Додик који контролисе РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2022 08:50

Тако је . Један Ким у малом а други у великом

Name

Вишеград

24.02.2022 05:04

Ђуревић је давно заслужио да га грађани протјерају из Вишеграда.Ништа друго нихе ни радио него пријетио,уцјењивао,смјењивао све оне који не мисле као он и који нису у снсд.Од ђуревића су гори они око њега који га подржавају у том његовом злом походу.Додуше,он је око себе поставио све незналице,али зато врсне полтроне.На сајту општине обмањује народ о постојању начелника оделења,иако сви знамо да је то лаж,да нису никад именовани.Зло,зло,зло у нечовјеку званом младен ђуревић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

24.02.2022 05:17

Да ли се стиде гласачи који су дали глас овом јадном,дебелом,искомплесираном геометру(он има вишу стручну спрему,а вјероватно ће и он као и перишић завршити рзавски факултет).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка ?

24.02.2022 05:21

Једни те исти јашу преко грбаце тог јадног народа који зиви ту...Да те бог сацува!

ОДГОВОРИТЕ
Name

петра ?

24.02.2022 05:23

У Висеграду је вец одавно завладао загробни зивот...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

24.02.2022 05:28

Обавезно треба поднијети кривичну пријаву против начелника Младена да одговара што је годину дана блокирао Вишеград не предлажући буџет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеградски Ким

24.02.2022 05:33

"Вишеградски Ким" (начелник Младен Ђуревић-СНСД) се мало занио у својој сили. Нема скупштинску већину па на сваки начин покушава да опструише рад скупштине. И послије годину дана блокаде и даље покушава са уцјенама, пријетњама и куповином одборника да разбије скупштинску већину, али му то никако не иде за руком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

24.02.2022 08:56

И ста сад ? Имате лу неког бољег из опозиције која висе неце бити ни опозиција вец обицни градјани као и свака остала руља . Само ови це мало имат висе пара него ови јадници који су радили за плату. Пустите цовјека нека влада кад има скиме

Name

директорска фотеља

24.02.2022 05:36

Бивша директорица Дома здравља, Снежана Ђуровић, богме ко да се родила са директорском фотељом па неће да сиђе са ње иако јој је мандат истекао још прије пар мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снеки Вг

24.02.2022 08:57

Она у Србију одакле је и досла треба да оде,па тамо да лијеци своје фрустрације прво.А мали дебељускасти нек научи разлику Ч и Ћ.па онда нека купи средњу струцну спрему па тек после мозе на Рзавске брегове да се усаврсава

Name

Вгд&&&@@@

24.02.2022 05:39

Не поредите ђуревића са оним тиранином из С.Кореје,он је мила мајка са овим злом из нашег лијепог града.Запослио је жене двојице геометара који му воде приватне фирме његове.Милица начелник инспекције,није знала решење написати.Нека му се стиди мајка која га роди оваког поганог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

24.02.2022 05:40

Они, СНСД опозиција у Вишеграду, који се толико позивају на закон и држе моралне придике избјегавају да поступе по закону, а о њиховом моралу да и не говоримо. Ђон образ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивша директорица

24.02.2022 05:42

Дајте ту директорску фотељу Снежи нек је носи кући кад је толико воли хахаха, а мора, по закону, да устане из ње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсдеовка

24.02.2022 05:49

Образ дам, фотељу не дам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

24.02.2022 05:56

Гледао сам сједницу Скупштине и оно је дно дна шта раде, како се бахато понашају, како начелник јавно пријети секретару Скупштине, како бране своје неспособне директоре којима је мандат истекао. Сви Снсд-ови одборницу су скочили ко вукови да бране директорске фотеље, али незнање закона не оправдава незнање. Закон се мора поштовати иако Снсд држи све полуге у РС, имају помоћ од свих министара, али не може а да се неиспоштује закон. Зато докторице купи прње и диже г..... из директорске фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИСТА

24.02.2022 05:57

НИСТА НОВО. СВАКИ ГРАД ГДЈЕ СНСД ВЛАДА ИМА СВОГ ,,КИМА,,. МОЗЕ ЛИ СЕ У ТРЕБИЊУ ЦИСТАЦИЦА ЗАПОСЛИТ БЕЗ ОДОБРЕЊА ЛУКЕ ПЕТРОВИЦА? НЕМОЗЕ. НЕМОЗЕ НИКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмила

24.02.2022 05:58

Што се исмијах, чуј вишеградски Ким, па кад човјек мало боље погледа и понаша се начелник Ђуровић тако, али свему има крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

24.02.2022 06:01

Тако је деценијама и у МГ. Тегелтија се и за чистачицу пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јел могуће

24.02.2022 06:04

Локалне кабадахије су свугде исте .Овај у Угљевику направио АД од Општине,понаша се к'о Реган.Битанге на сви нивоима власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филозоф_са_Врбаса

24.02.2022 06:06

Тај град више није ни касаба, то је рупчуга. Нигде нисам видио више замашћених људи и прљавијих улица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кривичне пријаве

24.02.2022 06:07

Само треба слати кривичне пријаве, па ће и овај министар здравља да подвије реп ко министрица локалне самоуправе и упркос начелниковој сили и истој партијској страни неће смјети да ради против закона. Мислили су пошто министар није дао сагласност на разрјешење директора због истека мандата да може директорица бити још сто година, е не може то тако, јер постоје друге одредбе закона које се морају поштовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

24.02.2022 06:13

Респект за одборнике који нису попустили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

24.02.2022 06:13

Овај човјек са слике је најбољи СДС-ов политичар којег имате у Вишеграду, а слободно могу рећи и у Републици Српској. Сјећам га се када је био посланик. Скидам капу господине Којићу и велики поздрав од мене. Митар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера

24.02.2022 06:25

Заборавили су снсд-овци како су успјешне сдс-ове и друге директоре смјењивали на пола мандата, слали на улицу без да их оставе на послу и отјерали из града да иду трбухом за крухом, да би постављали своје кадрове и на тај начин оштетили буџет јер су морали исплатити све дупле плате. Ово је сасвим легално да по истеку мандата директор препусти своје мјесто другом изабраном директору, не знам шта хоће сад, да владају довијека и да сједе у директорским фотељама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле више

24.02.2022 06:29

И даље СНСД-ова бахатост и демонстрација силе у Вишеграду влада. Срећа да немају више скупштинску већину, а још мало неће имати ни начелника. Показали су да им је стало само до власти и фотеља, а не да ураде нешто за Вишеград и грађане и вријеме је да иду на депонију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

24.02.2022 06:39

Тако је и у Мркоњић граду, тега све води Као и већина села у овој недодјији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.02.2022 06:39

Тако је то кад се полуписмени сељобер доцепа власти, незна куд удара

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

24.02.2022 06:43

Није Вишеград усамљен по том питању сваки врад у Р. С. има свог шерифа углавном негативног става. Штаћете тако смо хтјели систем владавине не постоји мафија води главну ријеч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цувари СРПСКЕ

24.02.2022 07:11

Па и Зворник 15 година. Само му јос нуклеарка треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

24.02.2022 08:38

Није једини Дјуревиц једини кривац , има њих доста. Ста је са другим такозваним политицарима, и оним сто им је језик огроман и пљују кад прицају треба нам кисобран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже сачувај

24.02.2022 14:24

Ни данас није изврена примопредаја дир.дома здравља.Снежана неда фотељу.Тако они из снсд владају 20год.Требамо се окупити и недати јој да уђе у дом здравља.Они из снсд су урушили све законе РС,институције и онда додик прича како су одузете надлежности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралац

24.02.2022 14:38

Постоје три велике страсти, алкохол, коцка и власт. Од прве двије се некако може излијечити, од треће никако. Власт је најтежи порок. Због ње се убија, због ње се гине, због ње се губи људски лик- очит код тренутне власти у Вишеграду. Неодољива је као чаробни камен, јер прибавља мућ, подстиче кукавице, бодри ласкавце, подржава лупеже и корупцију - њихова представа о себи увјек је љепша него истина. Све људе сматрају глупим, јер крију пред њима своје право мишљење, а себи присвајају право да све знају и да им нико ништа не може-нажалост не мали број људи то прихвата. Сви срљају на власт као ноћни лептири на пламен свијеће. Необични људи су ови наши властодржци и директори. Сматрали смо да су добри људи, али се ‘’изокренули и изопачили’’ у супротност. Њихове параноичне слике, претходно и садашње понашање и поступци, обавјештења по друштвеним мрежама која су подржата од неколицине сљедбеника и ботова, којим су дали привремени посао говоре да се боре сурово за своје увјерење, сматрајући да је племенито, не знајући да је постало нељудско. У будућности ће бити најљући непријатељи међу собом и против себе бивших, чуваће, као, огрубјелу слику свога некадашњег заноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МСД

24.02.2022 17:04

Буцко цак врси притисак и на цланове ОО МСД-а за кога треба да гласају на унутарстранацким изборима за предсједника МСД-а да би поставио бота Дарка Крсмановица, брата такодје свог бота Дејана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

2016

24.02.2022 18:02

Не знам коме није јасно да младен ђуревић,пишем малим словима његово име и презиме,јер је нула од човјека,који око себе окупља незналице и полтроне.Тако му је лако било да проводи незаконите радње.99% оних око њега не знају шта он ради.Њима је довољна њихова велика плата за минимум знања и стручности.Ко је год тужио општину,тај је добио на суду.Његов правни тим око њега само клима главом и слијепи извршава његове незаконитости у раду.Све ће изаћи на виђело,тога се боје и зато раде и он и ова докторка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власеница

24.02.2022 21:02

У Власеници начелника зову Крим, скраћеница од криминалац. Отмичар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

25.02.2022 07:11

Председницима странака и одборницима скупштинске већине,који се боре против монструма у лику ђуревића младена,и хвала богу доста су успјели,иако ђуревић има подршку неправедну од стране министара јујић и шеранић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полако

25.02.2022 16:16

Али сигурно долази крај овим поганима из снсд.Вишеград и његови становници се морају ослободити тираније од стране овог кабадахије ђуревића кога помаже др.снежана,дарко и рзавски студент недељко.

ОДГОВОРИТЕ