Меда "тенк" не спава зимски сан него проваљује људима у куће па бежи од полиције!

Масивног медведа Хенк, одмила званог тенк, јури полиција у Калифорнији због провале у више од 40 кућа на подручју језера Тахо од прошлог лета.

Занимљивости 23.02.2022 | 14:21
Меда "тенк" не спава зимски сан него проваљује људима у куће па бежи од полиције!

Меда лопов тежи око 230 килограма, што је знатно више од просечног медведа, а верује се да је прескочио зимски сан јер је имао приступ храни.

Власти кажу да није искључено да ће меду морати да успавају, јер је ова дивља животиња постала превише опуштена и не плаши се људи. Групе за заштиту животиња апелују да се за меду пронађе боље решење, односно да буде ухваћен и премештен у неко прихватилиште.

Медвед је зарадио надимак Хенк-тенк, јер је буквално улетао у закључане куће, али и у куће у којима је било људи.

- Медвед је научио како да користи своју величину и снагу да провали од куће. Пробијао би врата од гараже, па чак и улазна врата. Знао је и да разбија врата од терасе - рекли су званичници.

Овог медведа су почели да се боје јер све уобичајене методе за растеривање ових дивљих животиња нису уродиле плодом.

Стручњаци верују да је медвед оволико нарастао јер је себи обезбедио сталан приступ храни коју једу људи.

Позвали су власти да Хенка-тенка ухвате и пребаце у прихватилиште уместо да га убију, а мештане су замолили да боље обезбеде своје канте са смећем, али и храну у домовима.

- Овај меда није на дијети са мравима и бобицама као други медведи. На подручју Тахоа је имао приступ висококалоричној храни. Јео је пицу, сладолед, шта год нађе у ђубрету. Схватио је да му је лакше да провали у кућу него да шета сатима и  проналази храну у природи - кажу стручњаци.

Званичници су до сада због овог медведа примили више од 150 позива грађана. Наводи се да је провалио у више од 40 домова у последњих шест месеци.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар