И основци би могли добити бесплатне мјесечне карте

Бесплатне мјесечне карте које ће од 1. марта добити средњошколци и студенти из вишечланих породица у Бањалуци велика је олакшица за скромне кућне буџете њихових родитеља, оцијенио је предсједник бањалучког Удружења породица са четворо и више дјеце "Четири плус" Јован Радовановић.

Република Српска 23.02.2022 | 13:34
И основци би могли добити бесплатне мјесечне карте

Радовановић је рекао Срни да у евиденцији Удружења има око 360 ђака средњих школа и редовних студената из породица са четворо и више дјеце, а указао је и да је више од 70 одсто тих родитеља без посла.

Он је навео да су карте удаљенијих насеља, како што су Агино село, Бронзани Мајдан и по 80 до 90 КМ, тако да је ово велика повластица за те породице.

Радовановић је напоменуо да ће Удружење покушати да су сарадњи са Градском управом обезбједи и бесплатне мјесечне карте и за основце, као што су то учинили са средњошколцима и студентима.

Ово удружење броји више од 800 породица са четворо и више дјеце, а Радовановић каже да је прошле године њихов број порастао за двадесетак нових, те додаје да од оснивања покушавају да им обезбиједе бољи положај у друштву.

Приоритет им је, каже, да ове године дође до усвајања закона о мајци како би свака мајка за дијете до пунољетства или док заврши редовне студије добијала одговарајући матерински додатак.

Из бањалучког Одјељења за саобраћај и путеве обавијестили јуче су обавијестили да средњошколци и редовни студенти из породица са четворо и више дјеце са подручја града до 25. фебруара могу да поднесу захтјев за израду електронских карата како би обезбиједили бесплатан јавни и приградски превоз путника од 1. марта.

(Срна   Фото:А.Чавић)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ Б ЛУКЕ

23.02.2022 14:24

ДРАГИ ГРСДОНАЦЕЛНИЦЕ.. Б ЛУКЕ... ДОБАР СИ ЦОВЕК ПОСТЕН И ИСКРЕН.. БОРИС СЕ ЗА НАРОД.. АЛИ СХВАТИ ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ ДА ЈЕ ТУ НАРОД.. НЕПИСМЕН.. НЕЗНА ДА ЦЈЕНИ.. НЕЗНА РЕЦИ ХВАЛА.. ТАЈ НАРОД ТУ У Б ЛУЦИ.. А И СИРЕ У РС.. ТО ЈЕ МОЗГОВИ СПАЉЕНИ.. ЦАБА ДАВАТИ.. ОНИ НЕЗНАЈУ ДА ЦЈЕНЕ.. ПРЕСТАЈ ДАВАТИ.. ТАЈ НАРОД НЕЗНА РЕЦИ ХВАКА.. И ДА ЦЈЕНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дакле

23.02.2022 22:17

Са оваквим 'садака' друштвеним системом ми бисмо упропастили и Јапан. Нико се од 'раје' не би сјетио да тражи да се шта ради. Само џабалана и окруњено. Благо нама. Да нас нема требало би нас измислити.

Name

Сандра

24.02.2022 00:08

Обратити пажњу на правопис.