Директора Агенције суд вратио, НС га поново разријешила

Занимљиво је да је Славена Дујаковића недавно суд вратио на мјесто директора Агенције за банкарство, а НСРС, на приједлог Владе Републике Српске, га именовала и поново разријешила...

Република Српска 22.02.2022 | 22:58
Директора Агенције суд вратио, НС га поново разријешила

- Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас у Бањалуци буџет Регулаторне комисије за енергетику Српске у износу од око 2,5 милиона КМ.

Скупштина је усвојила извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске за 2020. годину са извјештајем независног спољног ревизора, према којем је ова банка остварила укупну нето добит од 13,3 милиона КМ.

Посланици су усвојили и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за 2020. годину, а к знању је примљен специјални извјештај Институције омбудсмана за људска права БиХ о говору мржње у БиХ.

Скупштина је дала сагласност на правилник о платама у Институцији омбудсмана за дјецу.

Народна скупштина је, на приједлог Владе, разријешила дужности директора Агенције за осигурање Републике Српске Славена Дујаковића и на његово мјесто, као вршиоца дужности, именовала Драженку Јањанин.

Занимљиво је да је Дујаковића недавно суд вратио на то мјесто, а у образложењу је наведено да је НСРС прекршила закон када га је раније смијенила са те функције.

Скупштина је на приједлог Владе разријешила дужности директора Агенције за банкарство Републике Српске Раду Растоку.

Скупштина је на приједлог Владе Српске за чланове Управног одбора Агенције за осигурање Републике Српске изабрала Милана Трнинића из Бијељине и Дејана Јеремића из Зворника на период од пет година.

Народна скупштина је за замјенике Омбудсмана за дјецу Републике Српске изабрала Јованку Вуковић и Гордану Рајић на период од четири године.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад 20. редовне сједнице парламента. 

(БН / Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Користан

22.02.2022 22:16

И безкористан рад, новац, информације, вијести ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

23.02.2022 07:36

Неће те човјече. Схвати. Џаба суд. Што прије то прихватиш, бићеш здравији у овој болесној држави.

Name

Аца

22.02.2022 22:18

Па није дао коме је требало. Морас зртвовати буткице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смарање

22.02.2022 22:21

Економија је смор по себи, ваља то радити, а прице о економији јос смореније ... Свака цаст како ви то издурате ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДелПо

22.02.2022 22:45

Ја сам вец написао да све троскове који су настали након правосназне пресуде морају платити сви посланици скупстинске вецине који су гласали за смјену Дујаковица и да су посљедице по будзет повелике а плаца их народ из свог дзепа!! Наравно, народ це плацати и будуце троскове који це настати и након друге судске пресуде у корист Дујаковица јер це се поново залити на незакониту смјену!! Због тога овај балван који себе назива предсједником владе треба да кривицно одговара кад се стекну услови након избора 2022. године а и сви остали који мисле да су недодирљиви а брзо це се увјерити да то није тако!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2022 23:35

Ето ста се ради ово је рак дрзаве насе републике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАМИС

23.02.2022 06:58

Овај це узети силне паре за одстету а до јуце продавао сарафе на бувљаку у Добоју са тајом

ОДГОВОРИТЕ