Финском скијашу на олимпијским играма се заледио полни орган?!

Реми Линдхолм, фински олимпијац је током трке на 30 километара у скијашком трчању на Зимским олимпијским играма у Пекингу због лоших временских услова и изразито ниских температура замало остао без полног органа.

Занимљивости 21.02.2022 | 16:33
Финском скијашу на олимпијским играма се заледио полни орган?!

Трка која је прво требало да буде на 50 километара, скраћена је за 20 километара, али је било толико хладно да се скијашу смрзао полни орган.

– Можете да мислите који дио тијела ми је био залеђен. Било је то најгоре искуство у мом животу. Само сам желио да дођем до циља, буквално да преживим – рекао је Линдхолм.

Финац је трку завршио на 28. мјесту. Каснио је више од четири минута у односу на шампиона Александра Бољшунова. Међутим, о томе уопште није размишљао јер је након употребе топлог пакета, смрзнути дио почео да га боли.

– Најгоре је било када сам почео да се гријем. Бол је био неподношљив. Знам да је прича бизарна, али стварно је било веома, веома озбиљно – закључио је Линдхолм.

 

Британац Ендрију Масгрејв који је завршио као 12. није био задовољан што је трка скраћена.

– Смијешна одлука. Ако је довољно топло за трку, онда не видим зашто је 90 минута за 30 километара боље од 120 за 50 километара. Мало сам изнервиран. осјећао сам се да није сасвим исто, јер је трка издржљивости замишљена на 50 километара – каже Масгрејв.

(Српскацафе.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар