Санкције нису за Српску, већ за Додика и окружење

"Санкције Милораду Додику нису санкције народу ни Републици Српској већ људима и фирмама у Додиковом окружењу за које Американци сматрају да имају везе са корупцијом", рекао је политички аналитичар Душан Јањић у емисији “Пулс” БН телевизије.

Република Српска 17.02.2022 | 22:45
Санкције нису за Српску, већ за Додика и окружење

Санкције су ту, наводи Јањић да укажу на проблем, а не да ријеше проблем.

Иако Додик покушава да санкције прописане њену прокњижи на народ, то му неће успјети, тврди Јањић.

“Ово нису санкције према народу и Републици Српској, као што санкције Бакиру Изетбеговићу неће бити санкције Бошњацима и Федерацији БиХ. Хоће само појединцима који су учествовали у стварању ситуације нестабилности. Зашто онда проблем када `Мајкрософт` прекине сарадњу са фирмом његовог сина, ако та компанија није његовог сина. Те одлуке се не доносе на основу прича рекла казала, те одлуке се доносе након озбиљних анализа.”

Етнонационализам је такође проблем, али он не може да се ријеши, а тога су, додаје Јањић, свјесни и Американци, па у фокус стављају друге проблеме.

„Пробија се етнонационализам или бар Американци мисле да могу да га пробију преко борбе за владавину права односно борбом против корупције“, рекао је Јањић.

Међународна заједница може да помогне БиХ, може да замути кашу додатно, али не може трајно да ријеши проблем политичке нестабилности, каже Јањић. Кључни кораци су у пред политичарима и у Сарајеву и у Бањалуци, наводи он и истиче да босански лонац кључа.

“У смислу политичких промјена. Жеље људи. Нече људи више да трпе. Погледајте протесте и у ФБиХ. То је добро када гасови пробију из вулкана раније, онда ни ерупција не буде много јака.”

Он напомиње да без промјене изборног закона нема избора у октобру.

„Прво избори, а било би пожељно да се они организују у октобру. Ако не буде измјене изборног закона избори ће да се одгађају, а то ће да активира друштво. Никада не подцјењујте и искључити моћ немоћних, тзв. обичних људи“, рекао је Јањић у „Пулсу“.

Неутралност Србије у сукобу Русије и Украјине, Јањић оцјењује одличном спољном политиком.

“Београд прихвата да украјински авиони буду у Београду, они прихватају и руске аргументе, али они не битају страну и то је одлучан потез.”

Оно што се сада дешава у Украјини није ни близу краја сукоба са Русијом, каже Јањић. Он додаје да нису искључени ни војни сукоби иако су у овом моменту на терену нешто блаже тензије.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Ник

17.02.2022 22:28

Треба њима јефтине а квалитетне радне снаге, па као сто то увијек бива, под окриљем санкција,народ це похрлити у њемацку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

17.02.2022 22:56

Шта има везе ако уведуВанредна скупштина РС и одбаце закључком нелегалне санкције и уведу забрану уласак у РС свим 504 паралментараца који су гласали за санкције,То је ијешање у другу државу шта они иају са намаМи смо изабрали и Доду и Жељкицу и има да их трпимо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

17.02.2022 22:58

Опет неке кикирики санкције,не могу му ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам комуњара

18.02.2022 06:32

Јел овај пајац јос зив ??? Нисам цуо за њега после његове посете Пристини , заједно са Соњом Бисерко , миљеницима сиптара ! Лик је домаци издајник и ви га зовете на ликалну тв , ским си такав си ! Зивео Додик ! Цик објавите коментар ! Ако смете ! Кукавице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2022 08:56

А вала ни нормалан

Name

Јањец олицење људскости

18.02.2022 12:08

Свака цас постеном и непристраном Јањицу. Циста му је дуса бе лоповлука у цујем зивоту. Понос србства на Балкану.

Name

Ре

18.02.2022 12:43

Нисам комуњара али сам узео све сто ми је Тито дао. И стан,посао,сколство,здравство... Ако ниси ти јест ти отац тако да дође на исто. Лицемјерни смецари.Још би сјекиром свјетло гасили да вас није тај систем населио у градове.

Name

**

18.02.2022 06:44

Санкице су за народ,бас додика брига,он се налапо. Знате колико то њега сикира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2022 07:59

Сикира га итекако. То нису Санкције само њему него и његов им трабантима. Како се сад оскецају ти тајкуни и његов сљедбеници кад сад ЕУ им увефу Санкције бликирају рацуне и замрзну имовину лримјер Спиркетовог стана и рацуна у Аустрији. А све због Додика највисе. А за све прљаве послове имали су амин баје кији им је гарантовао да им неце нико ниста да он стоји иза њи уз велику провизију. Е сад поциње натиск на бају бас ти људи на бају који исто нису безаззлени ни овако ни онако а ни финансиски а капитал имовина бизнис и рацуну им угрозени због кога па због но1 баје.

Name

Мики

18.02.2022 06:52

Ниста они Милету не могу.Само да констатују како се игра како он свира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2022 08:12

Имамо ми РР у ПД држи их Хифа петрол.

Name

Вуко

18.02.2022 08:05

Чуј старог отрцаног дрипца и демагога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

18.02.2022 08:41

Па да сад су сјетили корупције. Знаци ми несмијемо ни реци ни тразити наса права по Дејтонском споразуму. Одма одједном корупционери и нарусавање уставног поретка. Лицемјери . Ици до краја или це бити Република Српска или не. А опозиција нек се лизе сњима,видјецемо како це да заврсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штета

18.02.2022 13:08

је не уважити мишљење овог експерта за Дејтонски споразум. Треба га послушати и само до краја. Њему трактор, Баји хеликоптери и авион.

Name

Ааа

18.02.2022 08:57

Кад це санкције за брацу цовица и изетбеговица а заједницки послови дилови братски ја теби ти мени!!! Трговина јис из рата преписује се и тако фо данас! Урусили систем ! Партијаси у рату поцели пљацку са свијим радним ибавезамаа донаторимааа родбином и тако сверц свега и свацега од нафте цигарета хуманитарне сума предузеца бснска крадје до пљацке стољеца лоповскеее приватизацијее па пљацка свих доцијалних категоријаа пензионерааа радникааа израбљување а свија бигатства депоновали по цијелом свијету бсграа лоповскопартијска !! Забранити рад партијааа а онституцијеее распустити и пред закон за све једнак!! Једини лијек за урусен систем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алии

18.02.2022 11:45

Партијаси корумпирани се упорно крију иза народаа!!! И гласацке масинеријее потковсних папака покупованих те уцијењенух са радним мјестима без знања и морала! Прелетацима спавацимаа умретени у свим странкама позицијее али и опозицијее и зо тако са изборима фарсом траје од рата до данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

20.02.2022 09:06

Идите бре господине Јањицу,изгледа и Ви верујете у Бозиц Бату.

ОДГОВОРИТЕ