У Мексику пало велико јато птица директ на земљу! (ВИДЕО)

Сигурносна камера је снимила тренутак када је јато косова, пало с неба у мексичком граду Куаухтемоку у мексичкој држави Чивава. Иначе то је позната локација за зимовање ових птица.

Занимљивости 17.02.2022 | 15:25
У Мексику пало велико јато птица директ на земљу! (ВИДЕО)

Улица са надзорне камере је била је наизглед тиха када се, у једном налету, облак птица изненада спустио са неба. За неколико секунди, јато птица је полетело нагоре. Али десетине других су остале да леже на земљи као некакви црно-жути лешеви

Језива и бизарна сцена, снимљена надзорном камером 7. фебруара 2022.године , од тада је постала вирална. То је такође изазвало онлајн дебату о томе шта је могло да изазове да птице тако нагло падну у смрт.

Онлине теорије које се шире интернетом се крећу од струјног удара након ударца у далековод до необичнијих сугестија, као што су сметње 5Г мреже или судар са невидљивим свемирским бродом?!

Локални техничар у зоолошком врту претпоставља да је јато косова умрло након удисања токсичног гаса од високог нивоа због великог загађења у региону — изазваног „употребом грејања на дрва, агрохемикалија и хладног времена у тој области“, према локалном издању Ел Хералдо де Цхихуахуа , који је први објавио причу пише Wасхингтон пост

Али оно што изгледа чудно и зрело за спекулације заправо има више смисла ако се разуме биологија, птице и њихов опстанак, кажу стручњаци.

Кевин Ј. МцГован, орнитолог у Цорнелл лабораторији за орнитологију, рекао је да “једина ствар која има смисла“ је да су птице бежале од предатора — и да су направљене неке птичије грешке приликом њиховог бекства.

Тако да велика јата могу да направе ове брзе окретне покрете, да се крец́у заједно веома брзо и сви прате оног који је тик до њих који чини најодлучнији потез. Они су од врха до врха крила у овој тесној групи која отежава грабежљивцима да заиста изаберу једног и да га прате.” рекао је Мекгауен.

Када их нападне грабежљивац – као што су соколови, јастребови и сове, од којих сви настањују Чиваву – птице се приближе једна другој да би створиле чврст чопор. Вероватно током наглог и брзог спуштања нису успели на време да се подигну у ваздух те су тако и попадале.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/иЈqдмкјСД2А" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар