Дачић: Сутра се распушта Народна скупштина Србије

Предсједник Народне скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће сутра бити распуштена скупштина ради одржавања ванредних парламентарних избора и поручио да му је била част да буде предсједник парламента.

Србија 14.02.2022 | 18:30
Дачић: Сутра се распушта Народна скупштина Србије

Дачић је рекао да је од 3. августа 2020. до 14. фебруара скупштина разматрала и одлучивала о 435 тачака дневног реда, да је донијела 265 закона, од којих је 241 било у редовном поступку.

Како је напоменуо, у том периоду је одржано 67 сејдница Народне скупштине која је засједала 136 дана.

За време овог мандата, без обзира на примједбе и сумњичења, скупштина је успјела да донесе неколико аката веома важних за будућност, а један од њих је промјена Устава, указао је Дачић.

Према његовим ријечима, успјешно је вођен међустраначки дијалог, а резултат је да ће све странке учествовати на изборима и да нико неће моћи да тражи алиби у наводно лошим изборним условима, иако ће,како каже, таквих покушаја бити.

Показали смо да се дијалог може и треба водити у парламенту, рекао је Дачић и подсетио да је скупштина усвојила и Кодекс понашања посланика.

Такође, навео је да је скупштина позитивно оцијењена од стране европских институција када је ријеч о броју закона по хитном поступку.

Захвалио је свима на преданом раду.

– Не знам да ли ће сутра бити крај или нови почетак, али желим свима да захвалим на сарадњи – рекао је Дачић и истакао да му је била част да води парламент.

Обраћање је завршио ријечима: Живела Србија!

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бранци

14.02.2022 19:51

Може и данас. Шта ће вам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјеца Дома "Рада Врањешевић"

15.02.2022 07:21

Оставите чика Палму,немојте га распуштати.

ОДГОВОРИТЕ