Јачамо државу, градимо километре нове перспективе

"Данас отварамо радове на 55 километара ка Лозници, брза саобраћајница биће завршена до краја септембра 2024. године", рекао је Вучић.

Србија 14.02.2022 | 13:16
Јачамо државу, градимо километре нове перспективе

- Покретањем грађевинских машина у Мачванском Прњавору код Шапца, обележен је почетак изградње брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, а председник Александар Вучић поручио је да се гради историја, како је рекао, километри нове наде и перспективе, јер ће овај велики инфраструктурни пројекат значити убрзани напредак тог дела Србије.

"Данас отварамо радове на 55 километара ка Лозници, брза саобраћајница биће завршена до краја септембра 2024. године", рекао је Вучић.

Констатовао је да азербејџански "Азвирт", који изводи радове на овом путу, ради квалитетно, завршава их пре рока, у најбољем интересу Србије и додао да су они радили деоницу Љиг - Прељина и већ завршили две трећине моста на Сави код Шапца.

"Наша сарадња није резултат само искрених и истинских пријатељских односа са Азербејџаном и председником Алијевим и верујемо да они могу да буду и бољи, да можемо да радимо на унапређењу сарадње", рекао је Вучић.

Цитирајући Милорада Павића, да је важније какав је ко пут изабрао, од самог циља, Вучић је рекао да је изградња пута мукотрпан посао, и да за разлику од многих који углавном обећавају рушење, он увек обећава градњу.

"Ми градимо, и снажимо стабилну државу. А обећани напредак је ту, и овај велики инфраструктурни пројект Мачви, Јадру, даје бољи живот, олакшава живот људима, лакше ћемо привући инвеститоре, а то значи веће плате и пензије", рекао је Вучић.

Додао је да је вредност комплетног пројекта, Рума-Шабац-Лозница, 467,5 милиона евра.

"То су километри нове наде и пресрепсктиве. То је пут у правом смеру, ка општем, економском, културном и сваком напретку, ка бржем остварењу слободног протока роба, људи, услуга и капитала", рекао је Вучић.

Нови инфраструктурни пројеката за људе овде значи бољи живот, да могу да остају ту где су рођени, где им је дедовина, поручио је Вучић и захавалио грађанима, јер, како каже, без њихових снова, подршке и стрпљења, не би могле да буду спроведене тешке реформе, којима су стабилизоване јавне финансије.

"Видеће овде како ова лепотица расте и како се приближавају Београд и Нови Сад. Данас овде градимо историју, ово значи убрзани напредак запада Србије", закључио је Вучић.

(Тањуг Фото: Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Татар

14.02.2022 13:40

Све је то еxстра и за сваку похвалу али председнице окрени се мало по себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

14.02.2022 15:21

Господине Вуцицу да политицари из БиХ раде тако неби било оваква љустура од дрзаве

Name

Славко

14.02.2022 19:42

Све земље изградиле ауто путеве и саобраћајнице пре 10-15 год а ти се сада сјетио

ОДГОВОРИТЕ