Вучић честитао нови мандат предсједнику Њемачке

 - Председник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку Франк-Валтеру Штајнмајеру поводом поновног избора на функцију председника Немачке.

Србија 13.02.2022 | 16:19
Вучић честитао нови мандат предсједнику Њемачке

"Дозволите ми да Вам у своје и у име грађана Републике Србије упутим срдачне честитке на поновном избору за председника Савезне Републике Немачке, уз најбоље жеље за успех у вршењу одговорних дужности шефа државе, на чијем се ангажовању и снази добрим делом темељи и благостање целе Европске уније", навео је Вучић у честитки.

Вучић је такође нагласио значај партнерства Немачке и Србије, "будући да и развој српске економије у великој мери почива управо на немачким инвестицијама и изузетном пословању компанија из Немачке у Србији, што сведочи о међусобном поверењу, заснованом на уважавању и узајамном ангажовању на пројектима од обостраног интереса".

"Биће ми изузетна част да наставим сарадњу са Вама, како бисмо заједно радили на промоцији мира и стабилности, као и европских вредности, а посебно на јачању духа сарадње и економског просперитета, на добробит свих наших грађана", саопштио је председник Србије.

Вучић је такође изразио очекивање да ће имати прилику да угости Штајнмајера у Србији.

"Уверен да би Ваша посета Србији дала додатни импулс унапређењу свеукупних билатералних односа између наших земаља, користим ову прилику да изразим очекивање да ћу имати прилику да Вас угостим у Србији", навео је Вучић.

"Уз најбоље жеље да, као и до сада, успешно водите Савезну Републику Немачку, примите, екселенцијо, изразе мог посебног уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Децко

13.02.2022 17:58

Српски свет је давно отисао у Њемацку, а ви га правите доле с крезавим пензионерима!

ОДГОВОРИТЕ