Милан Марић у новој серији глуми Жарка Лаушевића

Прошле године многи су тврдили да је Милан Марић улогом Томе Здравковића у чувеном филм добио улогу живота. Само неколико месеци касније, као бомба одјекнула је вест да ће главни протогосниста филма "Тома" играти Жарка Лаушевића у серији која описује живот његовог колеге.

Магазин 12.02.2022 | 16:00
Милан Марић у новој серији глуми Жарка Лаушевића

Његова реакција када су га позвали и рекли "прошли сте на кастингу" била је занимљива.

"Заправо, када су ме позвали и рекли о чему се ради био сам збуњен и уопште нисам знао како да реагујем. С једне стране ми је зазвучало веома изазовно, а с друге стране сам помислио "ау, још једна улога о животу човека којег сви познају и имају некакав однос према њему и целом том догађају". Та прича је прича која је вишесложна, болна и емотивна, те ме је занимало да чујем од редитеља шта је идеја и да прочитам сценарио. Одлуку сам донео када сам схватио да се прави серија само по мотивима Жаркове књиге и тог догађаја, а да је фокус приче борба са самим собом", рекао је Марић у разговору за "Блиц".

На питање да ли постоји неки моменат из њихових живота да су идентични, глумац је рекао да не жели да прави паралеле.

"Не познајем толико Жарков живот да бих могао да правим паралеле, али мислим да то и није важно, на крају крајева, јер овај лик свакако неће у нашој поставци бити Жарко. Заправо, градимо један потпуно фиктиван лик унутар оквира приче о којој су сви понешто чули. Задатак глумца је да нађе колико може сличности са ликом којег глуми, али и да себе измести из себе и да откључа неке потпуно непознате ствари које нису склоне његовом карактеру и сензибилитету", наводи глумац.

Са Жарком је радио на серији Државни службеник, али о овој улози још увек нису разговарали.

За улогу Томе Здравковића рекао је да је то његова интерпретација и доживљај певача, те да не мора да значи да је такав он био. Дад ли ће тако бити и са Лаушевићем?

"Да, јер мислим да би све другачије било погрешно. Мислим да је важно да схватимо да идеја ове серије није документарна реконструкција тог догађаја, него унутар оквира те трагичне приче покушај да се деконструишу и време и људи унутар тог и таквог лудог времена", признаје Марић.

Књигу Жарка Лаушевића прочитао је још када је изашло прво издање.

"Сценарио је поприлично емотивно комплексан и глумачки изазован, самим тим је и огроман изазов за све нас", закључује Милан Марић за "Блиц".

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар