Протест због ковид мјера, изведена оклопна возила

Француска полиција употребила је данас сузавац против демонстраната на Јелисејским пољима у Паризу, убрзо након што је "конвој слободе" који се бори против ковид мјера стигао у француску престоницу.

Свијет 12.02.2022 | 15:34
Протест због ковид мјера, изведена оклопна возила

Возила са демонстрантима успјела су да прођу полицијске контролне пунктове у центру Париза како би омели саобраћај око Тријумфалне капије.

Демонстранти инспирисани сличним протестима у Канади махали су француским заставама и трубили сиренама возила упркос налогу полиције да не улазе у Париз.

Полиција је тражила од демонстраната да се крећу након што су се попели на возила насред кружног тока око Тријумфалне капије.

У Паризу је распоређено скоро 7.200 полицајаца и жандарма, пренио је Ројтерс.

Први пут од нереда током демонстрација “жутих прслука” 2018. године, жандармерија је на улице извела и оклопна возила.

Премијер Жан Кастекс упозорио је да ће одговор власти бити чврст према онима који покушају да блокирају саобраћај или престоницу.

Француски демонстранти, инспирисани протестом канадских камионџија, противе се потврдама о вакцинацији, неопходном за улазак у ресторане, барове и јавне просторе.

Француски медији наводе да противнике ковид мјера окупљене у “конвојима слободе”, чине противници предсједника Емануела Макрона и “жути прслуци”.

(Блиц  Фото:Сцреенсхот/Тwиттер)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Демонкратија & Лоби

12.02.2022 15:34

У Француској "диктатура" пролетеријата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

12.02.2022 16:19

Је та демократија...

ОДГОВОРИТЕ