Американци да напусте Украјину, могућ напад Русије

Ројтерс преноси да је Саливен на брифингу у Белој кући рекао да би евентаулни руски напад вероватно почео ваздушним нападом.

Свијет 11.02.2022 | 21:52
Американци да напусте Украјину, могућ напад Русије

- Бела кућа је данас упозорила да би напад Русије на Украјину могао да се догоди у наредних недељу дана, а могуће у следећа два дана, чак и пре краја Зимске олимпијаде и позвала Американце да напусте ту земљу.

Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливен рекао је да Сједињене Државе још увек немају дефинитивну информацију да ли је руски председник Владимир Путин донео одлуку о инвазији, али да постоје сви елементи за велику војну операцију која би могла да почне "брзо", наводи АП.

Ројтерс преноси да је Саливен на брифингу у Белој кући рекао да би евентаулни руски напад вероватно почео ваздушним нападом.

Он је рекао да би сви Американци који су још увек у Украјини требало да напусте ту земљу у наредних 24 до 48 сати зато што би евентуални руски ваздушни напад њихов одлазак отежао.

"Не кажемо да је председник Путин донео одлуку. Оно што кажемо јесте да имамо довољан ниво забринутости на основу онога што видимо на терену и што су прикупили наши обавештајни аналитичари, да шаљемо ову јасну поруку", рекао је Саливен.

Али, како је додао, са 100.000 војника на граници са Украјином, руска инвазија могла би да укључи заузимање великог дела Украјине, као и великих градова укључујући и Кијев.

(Тањуг Фото: Архив/АА) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Замена теза

11.02.2022 21:37

Како казе нас балкански,мудри,слободарски,народ,"дрз'те лопова"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

11.02.2022 21:55

Американци имају пропаганду као за вријеме рата у Вијетнаму, Када је Морнарица Сјеверног Вијетнама "мучки напала америчку морнарицу" ! И код њих кретени и идиоти као код нас, савјетници хапају лови на глупостима !

Name

Ре Ха Ха

12.02.2022 06:27

А шта је са срамном пропагандом за вријеме отаџбинског рата, која и данас траје. Срби све гранатирали и побили, а они који су започели рат невине жртве. На крају и све настрадале Србе су побили сами Срби, а сви други су невинашца.

Name

Ре хаха

12.02.2022 06:34

Заборављас да је комунизам био пријетња за цовјецанство исто као и ИС данас. У Кореји је ун интервенисао са 26 нација, многи Турски војници су тамо погинули, јер, требало је спријецити сирење комунизма, зато су УСА и ратовали у Вијетнаму. Проуци мало која звјерства су комн. поцинили у ссср, помор гладју у Украјини, ста је требало да дозволе да се просире по свијету и у УСА.

Name

Агент

12.02.2022 01:15

Напасце Украјина Крим,прво а Руси це бранити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

12.02.2022 04:10

Титина политика несврстаних је најбоља. И Амери и Руси гледају своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

12.02.2022 09:41

Сто би рекли без'те ноге посра вас г....а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америка

12.02.2022 11:34

И Укеајина уцјењују Европу за финансијску помоц, с обзиром на стампање без покрица извјесна економска криза.....

ОДГОВОРИТЕ