Грађани Дрвара треба да казне власт СНСД-а и ХДЗ-а

- Ми очекујемо да грађани Дрвара изађу референдум и казне власт предвођену СНСД-ом и ХДЗ-ом која скоро ништа конкретно није урадила у општинама Кантона 10 у претходном периоду. Имамо пуно повјерење и у господина Радуна и у одборнике СНС-а и ове коалиције...казао је Бореновић.

Република Српска 11.02.2022 | 18:07
Грађани Дрвара треба да казне власт СНСД-а и ХДЗ-а

- Нашем народу из ФБиХ потребна је искрена и суштинска подршка, те ће с те стране ПДП подржати СНС ФБиХ у њиховим напорима да на истински, прави, домаћински начин заштите интересе српског народа у ФБиХ. Око СНС ФБиХ су се окупиле већина странака са сједиштем у Републици Српској, односно можемо рећи: сви су заједно контра СНСД-а и ХДЗ-а – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након састанка са предсједником Српске напредне странке ФБиХ Душком Радуном и одборницима из Дрвара, Гламоча, Грахова и Дринића.

Бореновић је рекао да је на основу поменутог заједништва донесена и одлука о покретању опозива начелнице Дрвара и која треба бити потврђена на референдуму 8. маја: 

- Ми очекујемо да грађани Дрвара изађу референдум и казне власт предвођену СНСД-ом и ХДЗ-ом која скоро ништа конкретно није урадила у општинама Кантона 10 у претходном периоду. Имамо пуно повјерење и у господина Радуна и у одборнике СНС-а и ове коалиције. Ови људи су храбри, искрени и одлучни да се боре за бољи положај нашег народа у ФБиХ. Увјерен сам да ће се десити промјене када је у питању и однос према правима Срба, у смислу да заиста буду један од три конститутивна и равноправна народа у свим дијеловима Федрације. На нашу подршку увијек могу рачунати, а у наредном периоду планирамо потписати и званични споразум о сарадњи – истакао је Бореновић. 

Душко Радун, предсједник СНС ФБиХ, захвалио предсједнику и руководству ПДП-а на указаном повјерењу и жељом за сарадњом.

- Ово је један искорак у односу према Србима у ФБиХ. И ми, који смо остали у ФБиХ и ту бранимо српске интересе, када се усудимо бити против њихове лоше политике, од стране СНСД-а аутоматски бивамо представљени као неки издајници. А заправо све српске странке, осим њих који су са ХДЗ, стоје на једној страни, на страни борбе за наш положај и са истинском вољом да стану уз Србе у ФБиХ – истакао је Радун. 

Он је рекао да ће истрајати у борби за бољи положај Срба у ФБиХ, а да ће та борба, како каже, бити лакша уз сарадњу са ПДП-ом. 

Позвао је људе из Грахова, Дрвара и Гламоча који живе у Бањалуци да на изборима за Савјете мјесних заједница 20. фебруара подрже листу „За наша насеља“ коју чине ПДП и партнерске странке у Бањалуци. 

Састанку су присуствовали и потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић и члан Предсједништва странке Драшко Станивуковић.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Хахаха

11.02.2022 17:31

Џаба за Ћовића гласали по наредби Додика! " чувајте Републику Српску, завидим вам"...то јејединоурадио за српски народ у Дрвару иГламочу...легитимни усташа!+2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

11.02.2022 17:36

У Дринићу јача ПДП, гдје никад није ни постојао, нешто се чудно дешава,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрварчанка

11.02.2022 17:57

Браво за ПДП, за Брану, Јелену, Драшка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана Грахово

11.02.2022 17:58

Свака част за подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моћо

11.02.2022 18:37

У Рибнику је иста ситуација, сва омладина одлази у ПДП, чак им и родитељи не могу ништа, пропаст, за директора шумарије довели стару будалу из Србије, у Рибнику нема кадрова, одоше нам млади

Name

А---ХА

11.02.2022 18:08

Ма јашта, треба казнити начелницу па да дође неписмени криминалац Радун, млитави Јаглица и смрдљива пољопривредница Болтићка. Е мој Драшко, кога ти подржаваш, јађан сам за тобом.....Мислио сам да имас мало више мозга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАЉЕНИ ДРВАР

11.02.2022 18:23

Е МОЈИ ДРВАРЦАНИ.. НАКОН 25 ГОД.. НАС ДРВАР ЈЕ НАЈ БЈЕДНИЈИ У БИХ.. НЕМОЈТЕ СЕ ХРАНИТИ НЕКИМ ПРИЦАМА И БУРЛИНИМ ЛОПОВЛУКОМ.. БУРЛЕ ЈЕ НАПРАВИО СПАЉЕНУ РС.. И НАС ДРВАР.. НЕПАДСЈТЕ НА ЊЕГОВО ПАТРИОТИЗАМ.. ОН ЈЕ ПАТРИОТА САМО ЗА СЕБЕ.. ЉЕВЦАНСКА ГЛАДНА УСТА ЛАЗИВА ФУЈ.. НАРОДЕ МЈЕЊАЈ ТЕ ВЛАСТ.. ДАЈТЕ САНСУ ПРОМЈЕНАМА.. ПОЗРАВ МУНЦХЕН... ЗА МОЈЕ ДРВАРЦАНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

11.02.2022 20:05

Па ста сте висе заслузили, веци сељацина нема на свијету

Name

ТЕШКО НАМА

11.02.2022 18:58

Власт је казнила народ како у Дрвару тако у цијелој БиХ. Власт се бахати а народ бијежи за бољим и нормалнијим животом и напушта своја огњишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ссс

11.02.2022 19:13

Кад су били избори сви су гласали за Човица по наредби Додика,исто тако кад су били избори у Мостару сви су Срби гласалинза ХДЗ без обзира сто их нигдје нема у јавним институцијама нити их је тај исти за кога су гласали третирао као констутивне.Данас у Мостару у Градској управи гдје има близу 600 упослених укупно има запослених Срба словом и бројем 6 /сест/.Тај ментални склоп је теско промјенути и опет це на сљедецим изборима слијепо слусати Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јј

11.02.2022 19:38

Па људи ако смо имало нормални гласацемо против снсд-а па видите ста раде.Отидјите у Мрчевце па да видите колике хале праве и ста се ради.Ја сам био за њих али висе не кад само отисао доле и видио ста раде од нас.само против њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јј

12.02.2022 07:14

Па и треба гласати за оне који граде

Name

Кога Брига

11.02.2022 19:59

То је свакако у Ф. БИХ, када се одцјепимо, нећемо имати право да се мјешамо у унтрашње ствари друге Државе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

11.02.2022 20:15

Душица Руниц се понаша као да су њој лицно дате паре из Србије. Па људи моји ко год буде начелник ових вецински српских повратницких општина добиће помоћ од Србије. Битно је само направити добар пројекат од којег це шира заједница имати користи а не као сад на дневном нивоу нацелница размишља куд би са парама. Досад је највисе пара отишло на градску расвјету тако да Дрвар има сад више сијалица него становника .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

11.02.2022 21:04

Људи џаба сва политика задњи пет година то су мртва мјеста.Вјерујте прије 10 година сам говорио одосмо у пропаст нико ништа није урадио.Људи који воде ове градиће нити имају визију нити жељу.Грахово је црна рупа људи ви то да видите као да је јутрос рат завршен а ова друга мјеста као мало боља али нема ту решења.

ОДГОВОРИТЕ