Неосноване жалбе и даље ометају извршавање комуналних послова

Због, према оцјени правника Градске управе неосноване, жалбе на поступак јавне набавке услуга хигијеничарске службе на подручју Града Бијељина у 2022, 2023 и 20024. години, читав процес набавке ће бити за најмање 30 дана дужи од очекиваног, што може угрозити несметано извршавање ове комуналне услуге у Граду Бијељина, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Република Српска 11.02.2022 | 14:19
Неосноване жалбе и даље ометају извршавање комуналних послова

Истичу да је поступак јавне набавке услуга покренут благовремено, 28. јануара 2022. године, и тендерска документација је припремљена у складу са Законом о јавним набавкама БиХ. Међутим, компанија ДОО ЈКП „Глог“ Источни Стари Град доставила је жалбу на тендерску документацију 10. фебруара 2022. године.

"Иако је поменута жалба, према оцјени надлежног Одјељења за пољопривреду Града Бијељина и правника Градске управе, неутемељена у закону, поступак јавне набавке не може бити законски проведен до окончања жалбеног поступка, који проводи Канцеларија за разматрање жалби Републике Српске и који уобичајено траје више од 30 дана", додаје се у саопштењу.

"Молимо све грађане Бијељине и заинтересоване стране у поступку јавне набавке за разумијевање и стрпљење, јер, нажалост, мањкавости у Закону о јавним набавкама БиХ дозвољавају учесницима да неоснованим жалбама значајно продужавају и ометају законито и ефикасно провођење поступака јавних набавки", нагласили су из Градске управе Бијељина.

Градска управа Града Бијељина је у протеклој години више пута указивала на овај проблем и позивала надлежне да га хитном измјеном Закона ријеше, а постоје и основане сумње да појединци овај пропуст у тексту закона користе за саботажу успјешног извршавања комуналних послова неких локалних заједница, зарад стицања финансијске или политичке користи.

Такође, надамо се да ова ситуација неће бити кориштена за стицање јефтиних политичких поена и „ниске ударце“, јер је Градска управа, као што је објашњено, све послове око поменуте јавне набавке извршила у најкраћем могућем року и у складу са важећим законом.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миле

12.02.2022 07:30

У Цњелову већ трци дан гори свјетло на уличној расвјету, нема ко да дођје да поправи јер Елмонт омета тендер за поправку и одржавање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.02.2022 11:54

Ух поштењачина они би нешто да ураде али им други не дају, па проведите господо преговарачки поступак, изаберите и закључите уговор.

ОДГОВОРИТЕ