Данас ведро и веома топло за ово доба године

Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно ведро и топло за ово доба године, али ће у другом дијелу дана доћи до промјене времена која ће донијети падавина.

Република Српска 11.02.2022 | 08:21
Данас ведро и веома топло за ово доба године

Наоблачење са сјевера послијеподне и увече донијеће слабе падавине, уз постепено захлађење и пад температуре. При проласку фронта на сјеверу је могућ и појачан ветар, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Кише ће бити у нижим предјелима, а снијега у вишим и на планинама.

Максимална дневна температура ваздуха од осам до 13 степени, на југу и сјеверу и до 17, у вишим предјелима и на планинама од четири степена Целзијуса.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, током дана у скретању на западни, потом на умјерен сјеверни, док ће се током ноћи појачати бура у Херцеговини.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је претежно ведро, у централним крајевима има магле.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус девет, Дрвар минус пет, Гацко, Бугојно и Ливно минус четири, Билећа, Калиновик, Невесиње, Сански Мост и Зеница минус три, Приједор, Рудо, Бјелашница, Груде и Јајце минус два, Бањалука, Вишеград, Дринић, Нови Град и Тузла минус један, Мркоњић Град, Рибник и Сарајаво нула, Добој, Србац и Бихаћ један, Бијељина, Зворник и Мостар два, Мраковица пет, Градачац шест и Неум седам степени Целзијуса.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар