Часна сестра украла 800.000 евра због коцкања!

Часна сестра Мери Маргарет (79) признала је крађу више од 835.000 долара (800.000 евра) из католичке основне школе како би финансирала своје коцкање и платила друге личне трошкове.

Занимљивости 10.02.2022 | 15:26
Часна сестра украла 800.000 евра због коцкања!

Сестра Мери Маргарет оптужена је у уторак за превару и прање новца док је била директорка католичке школе Свети Џејмс у  граду Торансу у Калифорнији, саопштила је канцеларија америчког тужиоца за централни округ Калифорније. Она би требало да се појави пред Федералним окружним судом у Лос Анђелесу 1. јула. ове године.

Сестра Мери Маргарет признала је “шему“ у којој је “уљуљкала католичку школу Свети Џејмс и администрацију да поверују да се финансије школе правилно воде и да се њена финансијска имовина правилно чува”, рекли су тужиоци пише НеwYоркТимес

Она је признала да је нанела губитке католичкој школи Сент Џејмс у укупном износу од 835.339 долара то јест око 800.000 евра, наводи се у саопштењу. Она се на крају и пензионисала као директорка школе 2018. године, након 28 година рада.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-02-10/02102022032945.јпг" алт="" wидтх="604" хеигхт="404" />

Према документима тужиоца и полиције, сестра Мери Маргарет је преусмерила школска средства на рачун самостана школе и њен штедни рачун савезне кредитне уније, а затим користила новац за своје личне потребе укључујуц́и велике трошкове за коцкања у казинима у Невади.

Адвокати сестре Мери Маргарет, рекли су да се она “веома каје“.<бр />Чим се суочила, прихватила је пуну одговорност за оно што је урадила и у потпуности је сарађивала са органима за спровођење закона и надбискупијом“, наводи се у саопштењу њених адвоката.

Те су додали су да је “патила од менталне болести која јој је помутила расуђивање и натерала је да уради нешто што иначе не би урадила“.

Она је такође признала да је фалсификовала месечне и годишње финансијске извештаје и да је рекла запосленима у школи да мењају и униште финансијске записе током ревизије, наводи се у саопштењу тужиоца и судским документима.

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бранка бре Јованова жена

10.02.2022 15:01

Јојјјј која луда Узет туђе паре и коцкати аууу Цркла да бог да у тамници с глодарима ..????и јован коцка Диже кредите ..кладионоце му опсесија јој . Не волим коцкаре бреее Узима од сестра кусур ..узима на захам.осмд церке па не врати Срамотааа ..сви знају за коцкара .. Ауу ????

ОДГОВОРИТЕ