Десетодневне војне вјежбе Русије и Бјелорусије

Русија и Бјелорусија су данас започеле заједничке војне вјежбе ради увјежбавања задатака за сузбијање и одбијање спољне агресије, саопшило је руско министарство одбране, а преноси агенција РИА Новости.

Свијет 10.02.2022 | 07:53
Десетодневне војне вјежбе Русије и Бјелорусије

"

Дана 10. фебруара на комбинованим полигонима Оружаних снага Републике Бјелорусије, у оквиру друге етапе тестирања снага за реаговање Савеза Русије и Бјелорусије, почела је заједничка вјежба", наводи се у саопштењу Министарства.

Очекује се да ће око 30.000 војника учествовати у вјежбама с Бјелорусијом.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков описао је заједничке вјежбе као озбиљне, наводећи да су Русија и Бјелорусија "суочене с пријетњама без преседана".

Из НАТО-а, међутим, поручују да заједничке вјежбе означавају највеће руско ангажовање у тој бившој совјетској држави још од времена Хладног рата, а Бијела кућа је вежбе назвала "ескалационом" акцијом у условима тензија око Украјине.

Русија је више пута негирала било какве планове за инвазију на Украјину упркос томе што је, како тврди ББЦ, на граници окупила више од 100.000 војника.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ос

10.02.2022 07:20

Чуј ескалација а људи вјежбају у својој држави, а није ескалација што је Нато у Украјини и осталим државама без њихове воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.02.2022 07:46

И ови Руси ко и наси висе воле тудје зло него своје добро. Зали бозе тудје дјеце која це изгинити због кепеца напуханог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

10.02.2022 11:53

Момак, замјенио си тезе, сви они желе зло Русији, али они су толико паметни па дјелују превентивно, гдје год су покушали да дестабилизују Русију ,актери тих догађаја су најебали, сами су бирали !

Name

Шта Рећи

10.02.2022 08:39

Ексклузивно право на војне вјежбе има само НАТО, остали војни савези су нелегални, немају право да вјежбају !

ОДГОВОРИТЕ