Када закон о ВСТС РС ступи на снагу већ је касно

Предсједник Високог судског и тужилачког савјетаа БиХ Халил Лагумџија одржао је данас конференцију за медије поводом Закона о Високом судском и тужилачком савјету РС, који се јуче нашао на дневном реду Народне скупштине РС.

Босна и Херцеговина 09.02.2022 | 14:45
Када закон о ВСТС РС ступи на снагу већ је касно

- Усвајање Закона би значило урушавање овог система, то би значило враћање 20 година у назад. То би значило прекид европског пута БиХ - рекао је.

Сматра да је касно када тај закон већ ступи на снагу.

- Рекао сам Високом представнику да је касно кад Закон о ВСТС РС већ ступи на снагу.  Ако дође до усвајања тог закона Високи представник треба донијети одлуку да се стави ван правне снаге, дакле, не да се суспендује привремено, него стави ван снаге. Високи представник је дао пуну подршку мом ставу - казао је.

О утицају Уставног суда на ово питање рекао је да постоје одређени проблеми.

Уставни суд БиХ може и мора одлучити ако се неко питање појави као спорно и одлуке Уставног суда се морају проводити. Но, проблем је у томе што се не може поднијети апелација Уставном суду БиХ док закон не ступи на снагу, а то је према закључцима тек за годину - закључио је Халил Лагумџија.

(Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Баш

09.02.2022 14:15

Баш смо се пожелили поткованог на челу ВСТС старог сарадника зеленаша и криминалаца.Још да нам пошаље разгледницу са Кубе или Тајланда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

09.02.2022 14:17

До овога сте довели својом политиком у ВСТС БиХ, ови мудрови и манипулатори би с туђим рукама вадили врело кестење. Да сте радили нико вас неби дирао. Сада Високи преставник треба вам счувати институцију. Ради људино "поштена" убједи народ да требаш а не шупла прича 3о година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зао ми је

09.02.2022 15:17

Мој друскане окаци ВП а мацку о реп готово је ми одосмо.

Name

РЕ ц

09.02.2022 17:14

Па Дудук одваја ВСТВ зато што је ПОЧЕО радити... КОНТАШ? Ово се не дешава зато што не раде, њему је одговарало док нису радили

Name

за ц

10.02.2022 05:46

у праву си. треба им дати услов да узму нашег тегија назад па да раде поштено

Name

Станко

09.02.2022 21:41

Засто се не затварају корунпиране судије и забрани рад у правосудју па да видис како це функционисат правосудје

ОДГОВОРИТЕ