Каква се мистерија крије иза Путиновог масивног стола

У вријеме када многи страхују од могуће инвазије Русије на Украјину, стручњаци се питају која се порука крије иза огромног Путиновог стола и да ли је уопште има.

Свијет 09.02.2022 | 12:11
Каква се мистерија крије иза Путиновог масивног стола

Фотографије састанка Емануела Макрона и Владимира Путина изазвале су бројне шале на друштвеним мрежама због дугог овалног бијелог стола за којим су сједили удаљени неколико метара.

За оне на врху, декорација и намјештај који доминира у простору приликом сусрета званичника, може бити алат за импресионирање, шармирање или застрашивање.

Сједиште моћи у популарној серији “Игра пријестола” представља гвоздена столица, направљена од отопљених мачева поражених непријатеља, док је серијал о Џејмсу Бонду познат и по сједиштима зликоваца који су увијек били украшавани акваријумима са ајкулама.

У стварном животу, један лидер који је годинама на власти у Русији и који спада у најпознатије и најмоћније државнике на свијету, посједује масивни бијели сто, дугачак пет метара, који често користи када се састаје са страним званичницима.

Овај сто придржавају три масивна стуба, а у средини се најчешће налази букет цвијећа.

Да је овај комад намјештаја привукао пажњу свјетске јавности показује и велики број мимова који је почео да кружи друштвеним мрежама, а посебно Твитером.

Шалу на страну, није Путин једини политичар који бира масивне и упечатљиве комаде намјештаја. Један од њих је и лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун. На фотографијама са састанка његове странке, често се могу видјети велике полице са књигама, које по броју могу да парирају малој библиотеци.

Још један од њих је и кинески предсједник Си Ђинпинг који је током пандемије корона вируса често бирао да видео састанке држи испред импозантне слике Кинеског зида.

Чиста супротност њима је бивши либијски предсједник Моамер Гадафи, који је састанке са лидерима других држава често одржавао у свом шатору. Многи стручњаци сматрају да је ово био његов трик како би успио да их придобије, а у исто вријеме је наглашавао своје скромно бедуинско поријекло.

Гадафи је носећи свој шатор са собом, пропутовао свијет, а није се либио да га разапне у неколико свјетских градова, међу којима се посебно истичу парк Вила Дорија Памфили у Њујорку, као и на имању Доналда Трампа у предграђу Њујорка.

Бивши малезијски премијер Махатхир Мухамед, такође је имао импресиван кабинет са великим радним столом, а према неким тврдњама, поподне је волио да испод њега и одријема.

Међутим, у вријеме када многи страхују од могуће инвазије Русије на Украјину, стручњаци се питају која се порука крије иза овог стола и да ли је уопште има?

Цијели свијет је у понедјељак испратио састанак руског предсједника и његовог француског колеге Емануела Макрона. Француски предсједник је у Москву допутовао обећавајући “интензиван разговор са Путином”, као и да ће од њега тражити историјско рјешење за продстојећу опасност од избијања рата између Русије и Украјине.

Међутим, након пет сати разговора, управо за овим бијелим столом, Макрон није успио да извуче било какве јавне уступке од Путина. Појавиле су се спекулације да је Путин изабрао баш ово мјесто за састанак како би демонстрирао своју моћ којом је желио да “покори” Макрона. Други, пак сматрају, да овај огромни сто не шаље никакву политичку поруку и да постоји могућност да је толико дуг како би се спријечило ширење корона вируса, пише Гардијан.

Раније овог мјесеца, Путин је за истим столом угостио и мађарског премијера Виктора Орбана. У то вријеме, порука коју је Москва жељела да пошаље била је да два лидера веже блиско пријатељство, чак иако су сједили на неколико метара удаљености.

Сличан сто Путин је користио прије пандемије корона вируса, али је за њим углавном сједило неколико људи. Данас, Путин очигледно користи овај масивни комад намјештаја како би се дистанцирао од других званичника, као што то често чини и на конференцијама за штампу.

Многи који познају Путина кажу да је он веома параноичан када је у питању корона вирус, што потврђује и чињеница да је током пандемије углавном остао изолован.

Кремљ и даље захтјева да они који се састају са Путином морају да буду у карантину двије недјеље, упркос тврдњама да је руски предсједник примио и бустер дозу вакцине. Да ове тврдње нису пренапумпане, показује и податак да су директор и главни финансијер Великог музеја у Москви били двије недјеље у карантину, прије него што су на дан отварања установе на кратко кроз њу прошетали са Путином.

Али, ова правила не важе за све. Постоји једна особа са којом се руски предсједник зближио у посљедње вријеме, упркос ширењу вируса.

На отварању Зимских олимпијских игара у Пекингу, он и Си Ђинпинг стали су заједно пред камере, а између њих није било дистанце, што је приказано као симбол њиховог моћног савеза, баш у тренутку када расту тензије са Западом.

Ипак, за њихов сљедећи сусрет, кинески званичници су договорили да ће поставити велики браон дрвени сто, чак и већи од Путиновог.

(Телеграф  Фото:Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

075

09.02.2022 11:36

Украјинска криза крај српске политике сједења на двије и више столица у исто вријеме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

09.02.2022 12:16

Сигурно у столу држи паре или брашно за не дај боже. Чуј теме ; Информер да вам позавиди

Name

Реално

09.02.2022 11:47

Вријеме је пандемије са короном и ваљда је нормално да се држи дистанца јер нису ставили маске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дистанца

09.02.2022 12:11

Колика је дистанца била кад је наводно код Путина био Додик. Била је вееелика дистанца кад нису могли стати у кадар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јупи

09.02.2022 12:15

Мали људи, велики комплекси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

09.02.2022 12:23

то раде прави државници шмекери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велик сто

09.02.2022 12:42

А тако празан. Да није глад избила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

09.02.2022 13:51

Добио регрес и купио сто,ниста негативно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусмани

09.02.2022 14:08

Поцркат цете од муке или од сецера.Бог па ПУТИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долазе му

09.02.2022 16:07

Људи и моле за мир и то изабрани не дозивотни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е цуј!?

09.02.2022 21:27

Али имају и они дозивотне изнад себе (5 породица) које их смјењују"демократским изборима" да се не осиле, немају намјеру да повецају тај број.....

Name

После 2000 године

09.02.2022 16:14

Украјина је изазвала двије гасне кризе и ради се о крадји из гадовода највецег снабдјеваца Европе.....Сигурно са зо сами ни ду осмислили ни изврсили,ни само зкрајински монтирани дилеранти се енормно обогатили....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крадја

09.02.2022 21:45

У Украјини из највецег транзитног система на свијету,затим Мајдан. Нису они сами креатори тога него под заститом запада за сва та догадјања....

Name

Душко

09.02.2022 19:51

То је његова ПРЋИЈА ! хахахахах

ОДГОВОРИТЕ