Тужна вест за све љубитеље Ђолетових песама: Балашевић је још једном умро!

Велики уметник, композитор и певач Ђорђе Балашевић преминуо је 19. фебруара прошле године у свом родном граду Новом Саду. Изненадни Балашевићев одлазак на жалост пропратила је велика "фама" око његове имовине и ауторских права на које полажу његова деца и жена Оливера.

Забава 08.02.2022 | 20:34
Тужна вест за све љубитеље Ђолетових песама: Балашевић је још једном умро!

Наиме, његова породица дала је званично саопштење да полаже сва права на лик и дело Ђолета, те је тако забранила сваку "злоупотребу" његових песама.

Под злоупотребом се сматра свако извођење Ђолетових песама без њиховог одобрења уз новчану надокнаду.

 

Тим поводом на својој Инстаграм страници огласио се познати Београдски бенд који је сваке среде наступао по познатим престоничким клубовима, певајући Балашевићеве песме - Ретки за ретке.

- Лаку ноћ моје даме и господо, и ова представа је завршена... После много лепих година дружења са вама, дошао је тренутак да вам се захвалимо на својој лепој енергији коју сте нам пренели за све ово време, јер је то оно најбитније што желимо да памтимо. Да памтимо све оне који су уз наше свирке заволели Ђолетове песме, да памтимо прва заљубљивања, а и многобројне бракове којима смо "кумовали", стотине уз нас прослављених рођендана и безброј предивних пријатељстава широм бивше Југе. Да бисмо избегли кривичну и материјалну одговорност, вуцарање по судовима и све те непријатне формалности које би уследиле у случају да наставимо са свиркама, решили смо да се повучемо. Бескајно вас волимо, били сте наш покретач свих ових година и хвала вам на томе. До неког новог циркуса, воли вас ваш бенд са безброј имена, али са оним истим једним старим срцем, које нисмо морали да мењамо због ауторских права - написали су чланови бенда.

 

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Баласевиц Трибуте (@ретки_за_ретке)

- Среда више неће бити иста, Ђорђе Балашевић је још једном умро, И како ће сад неки нови клинци да науче и певају? Хвала за сваки отпевани и одсвирани стих до сада. Певаћемо ми опет -  само су неки од многобројних коментара тужних пратилаца овог култног бенда.

Балашевић није имао никаквих проблема са овим бендом, нити је икада тражио било какву новчану накнаду због ауторских права.

- Ђоле није био из те приче, авиони-камиони. Никада није рекао да је купио нешто вредно или скупо, увек је био скроман у том материјалном смислу. Ипак, сви овде у Новом Саду знају да је много стекао и зарадио и зато људи сада говоркају ко ће шта да наследи. Спомиње се неки тестамент, али ми који смо га познавали сигурни смо да он није написао тестамент јер је то за њега била чиста рачуница, а он није био рачунџија. Често су он и Оливера говорили како не знају чак ни да рачунају и да то морају други да раде за њих - каже извор који познаје целу породицу Балашевић и додаје:

- Да је Ђоле знао да му се ближи крај, можда би се и договорио са женом и децом коме ће шта оставити. Сада ће се то урадити онако како налаже закон, једна половина иде жени Оливери, а друга половина Јовани, Беби и Алекси. Ни ту ништа није спорно, јер ће сви они заједно наследити ауторска права од његових песама које се пуштају у свим околним земљама, као и права на његова дела која ће тек објавити. Важно је да су они збринути сада када њега нема и да не морају да се плаше за егзистенцију. Осим тога, Оливера је много способна жена и њој не би било мрско да опет почне да ради ако треба да заради за себе или децу. Они су складна породица и неће бити проблема са поделама имовине јер сам сигуран да ће се лако договорити. Нико од њих није алав и увек су живели у складу са ситуацијом, и када су имали изобиљу, и када су једва преживљавали - завршава извор.

Такође, оно што је многе фанове шокирало јесте да породица неће одржати последње 5. даће тј. неће обележити годину дана од његове смрти, што је објавила његова ћерка Беба на свом "Фејсбук" профилу:

Принтсцреен

 

Искрено се надамо да овакви (и слични потези) неће нарушити сећање на изврсног уметника какав је био Ђоле.

(Информер)

 

Коментари / 0

Оставите коментар