Добила казну јер није покупила псец́и измет у граду удаљеном 650 км!

Једна Шпањолка је доживела шок када је добила да плати позамашну казну од града који је посетила пре шест месеци, јер није покупила измет свог пса са тротоара у граду удаљеном 650 км од ње!

Занимљивости 08.02.2022 | 15:26
Добила казну јер није покупила псец́и измет у граду удаљеном 650 км!

Неименована жена из града Патерне, у шпанском региону Валенсија, скоро је заборавила да је заборавила покупити измет свог бултеријера док је била на одмору у Беналмадени, прошлог августа 2021.године. Због  тога што није покупила псећи измет  свог љубимца, сада прошлог месеца ове године  добила казну од 498 евра!

Она се запитала како су власти у приморском граду удаљеном 650 километара, у провинцији Малага, знале за то после толико времена?

Они су јасно и једноставно знали да је то њен пас, пошто је обавештење које је примила поштом истицало улицу на којој је измет пронађен и датум, 26. август. Није знала да је њен “злочин“ откривен захваљујуц́и напредној ДНК анализи.

АДН Цанино, шпанска компанија специјализована за прикупљање и одржавање базе података ДНК паса из општина широм Шпаније, сарађује са локалним властима од 2014.године. Главни циљ компаније је да користи узорке ДНК за спречавање напуштања и злостављања куц́них љубимаца. 

Али иста технологија се такође може користити за проналажење преступника који не покупе и баце измет својих кућних љубимаца – паса.

“Генетски попис паса допуњује неопходну регистрацију микрочипа и омогуц́ава бољу контролу паса на националном нивоу, без обзира на град, покрајину или аутономну заједницу из које животиња долази“, рекао је Енрике Перигуел, извршни директор АДН Цанино, за шпанску новинску агенцију ЕФЕ.

На несрец́у жене кажњене у овом случају, град Патерна је прошлог септембра применио систем ДНК паса, а она је брзо регистровала свог љубимца, као осигурање у случају да га икада изгуби. Никада није мислила да ц́е се ова одлука вратити да је на крају “угризе” за новчаник шест месеци касније.

Власти у Беналмадени су очигледно узеле узорке псец́ег измета које је жена оставила на путу Навара и наставиле да је траже у бази података АДН Цанино . Када се власница пса регистровала за услугу, систем је пријавио поклапање и казна  од 498 долара је изречена и уручена на њено име.

Иако је главна сврха псец́е ДНК базе података да спречи напуштање и злостављање куц́них љубимаца, овакве вести имају за циљ да служе као упозорење другим власницима паса да остављање псећег измета на улицама може имати последице месецима касније, чак и ако се прекршај догоди. у другим деловима Шпаније односно градовима.

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар