Јасмин Рамић најбољи спортиста града Бијељина

Семберске новине, под покровитељством Града Бијељина, синоћ су, 45. пут за редом, организовале манифестацију „Избор спортисте године Града Бијељина 2021“, што је била прилика да се одају признања најуспјешнијим спортистима, спортским екипама и спортским радницима.

Република Српска 08.02.2022 | 10:54
Јасмин Рамић најбољи спортиста града Бијељина

По оцјени стручног жирија, најбољи спортиста Града Бијељина за 2021. је кик-боксер Јасмин Рамић.

На другој позицији се нашао одбојкаш Владимир Милићевић, док је треће припало фудбалерки Софији Крајшумовић.

У категорији најперспективнијих спортиста су Ема Ковач, Никола Дрљић, Ивана Кићановић, Митар Јовашевић, Софија Ракић, Александар Новицки, Лазар Лазић, Лана Радуловић, Дуња Вуксић и Милан Добранић.

Најбољи спортиста са инвалидитетом је стријелац Велезар Шурбет.

Женски фудбалски клуб „Радник бумеранг“ је најбоља женска екипа у 2021. години, док је „Звијезда 09“  најбоља мушка екипа.

Од четвртог до десетог мјеста, на листи најбољих спортиста, признања су добили боксер Ален Рахимић, рукометашица Николина Вукобрат, таеквондиста Његош Пантић, кошаркаш Дејан Кокоруш, футсалер Миљан Оџаклић, кошаркашица Теодора Сојић и каратиста Бранко Живковић.

Најуспјешнији тренер је Миомир Трифковић, а најуспјешнији спортски радник Мира Пилиповић.

Мирјани Стевић је припала награда за најбољег педагога физичког васпитања.

Признања за вишегодишњи допринос развоју спорта у Бијељини припала су Нихаду Изићу и Бобану Лукићу. 

Најбољи спортски пројекат је дјело Кошаркашког клуба „Феникс баскет“, под називом  „Сви имају једнаке шансе“.

Градоначелник Љубиша Петровић је изразио захвалност награђеним спортистима што на најбољи могући начин промовишу свој град.

 - Бијељина је, захваљујући вама, не само град спорта, већ и град здравих људи. Ова манифестација је круна рада спортиста који су посебно истакли својим резултатима - рекао је Петровић.

Он је нагласио да ће Град Бијељина у будућности уложити још веће напоре у пружању подршке развоју спорта у нашој локалној заједници, уз посебан акценат на изградњу нових спортских објеката.

- Идејни пројекти које је израдила градска дирекција за изградњу, а који се тичу изградње нове спортске дворане, су завршени. Учинићемо све да градња почне што прије - нагласио је Петровић.

Предсједник Скупштине града, Александар Ђурђевић, је истакао да Бијељина са разлогом може да буде поносна на своје спортисте, јер њихови постигнути резултати све говоре.

 - Наш Град је препознао залагење, рад, труд и резултате ових успјешних људи и одлучио да их награди. Ми, у цјелини, издвајамо много средстава за спорт, али морамо настојати да обезбиједимо још више средстава за клубове и спортисте. У току је израда новог Правилника о спорту који има задатак да допринесе томе да расподјела средстава у буџету која се односе на спорт буде фер и коректна - рекао је Ђурђевић.

Јасмин Рамић, најбољи спортиста за претходну годину, је рекао да признање које је добио може само да му буде додатна мотивација, подстрек за нове успјехе. 

Ема Ковач, једна од најперспективнијих спортисткиња нашег града, је истакла да је почаствована признањем, али да је све то резултат великог улагања, прије свега, самопоуздања и труда на тренинзима.  

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Злаја

08.02.2022 10:42

У једну руку позитивна вијест а у другу руку ,,,презимена Сарајлија бивших који су приморани да напусте своје родно мјесто ,туга .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2022 15:54

Ајде мани се висе кукања ко да су они једини избјеглице људи су бјезали из свих крајева са свих страна. Видис норналну омладину и нека их тако заставе Српског народа и дрзаве Бих једна до друге и тако треба да градимо Бих за све нас.

Name

лппи

08.02.2022 15:59

О чему ти! Рамић избјегао из Са у Бијељину???

Name

Интергај

08.02.2022 16:48

Цеститке Еми Ковац.Цеститке Јасмину и тренеру Роксу.Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ