Са новим Законом о ВСТС нови хаос и манипулација

У историји Народне скупштине још је незабиљежено да је донијет закон који ће ступити на снагу 'за годину и након избора'. Режим у Републици Српској нема искрену намјеру да врати било коју надлежност, него искључиво игра предизборне игрице што показује и Закон о ВСТС РС који предлажу а који ступа на снагу, можете ли замислити, послије - годину дана!

Република Српска 08.02.2022 | 10:32
Са новим Законом о ВСТС нови хаос и манипулација

Предсједник СДС Мирко Шаровић овим ријечима је прокоментарисао Нацрт Закона о ВСТС који ће се наћи пред посланицима.

''Годинама слушамо, и ту се сви слажемо, да начин организације и функционисања ВСТС није добар. И онда нам режим каже да неће дирати тај ВСТС на нивоу БиХ него ће направити још један исти такав, једнако лоше организован и нефункционалан, на нивоу Републике Српске! Причају о поврату надлежности, а остављају и ВСТС на нивоу БиХ, као и Суд БиХ и Тужилаштво БиХ!'', истиче Шаровић.

Он наводи да се овим законом не мијења Закон о ВСТС на нивоу БиХ, те да очекује да предлагачи одговоре:

''Шта ћемо када ВСТС на нивоу БиХ именује судије и тужиоце у Републици Српској, јер им је то посао по постојећем закону, а именује их и новоосновани ВСТС Републике Српске? Оваква нерјешена ситуација личи на тоталну конфузију и хаос а предлагачи овог закона то вјероватно и желе. 

Он објашњава да власт не каже ништа да ли на територији РС и даље важи Закон о ВСТВ у БиХ и покушава бацати предизборну прашину у очи, водећи читаву Републику Српску у правну анархију и несигурност''.

''Принцип им је – хајде да закотрљамо ову тему прије избора, не би ли добили који глас, а након избора ћемо видјети како се извући из свега. Нема овдје ни плана, ни стратегије ни визије ни одговорности према Републици Српској. Постоје само њихови лични интереси и страх од губитка власти који их тјера да наш народ и Републику увлаче у кризу, а онда подвију реп и повуку се назад, без икаквог рјешења, што смо већ видјели на примјеру закона који је наметнуо Валентин Инцко'', закључио је предсједник Шаровић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дијагноза

08.02.2022 10:18

Дали овај шта ради осим што прати и коментарише потезе Милорада Дидика. Он је опсједнут њиме умјесто да се фокусира на програм опоравка ове напаћене државе и помогне младим паметним и поштеним снагама да друштво повсду напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

08.02.2022 10:20

Ја знам због чега не треба да гласам за Додика али не знам због чега треба да гласам за тебе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Логика

08.02.2022 11:14

Браво,ни ја немам појма за кога гласати избор никакав!

Name

Твртко

08.02.2022 16:24

То и јесте циљ вјецитих политицара, смањити излазност бираца да би све остало исто. Без масовне излазности на изборе нема промјена. А избор је управо тамо гдје вецина не зели погледати

Name

МК

08.02.2022 10:34

За годину дана ће тренутни ВСТС похапсити доста ове багре.Поготову ове што су се служили СКY апликацијама.Џаба изгласавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2022 10:50

бурле је своју криминалну работу обавио већ у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

08.02.2022 10:54

Па један корумпирани ВСТС у РС да стити Додика а онај БиХ ВСТС да стити Цовица и изетбеговица и идемо даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

08.02.2022 11:50

Лагано се крећете ка укинућу рс.

ОДГОВОРИТЕ