Нацрт Закона о ВСТС предизборни покушај обмане

„Како је кренула, очекујем да власт у Републици Српској почне доносити законе који ће почети важити 2100-те године! Њихов Нацрт Закона о ВСТС није ништа друго до још један покушај предизборне обмане грађана Републике Српске“ , оцијенио је предсједник ДНС Ненад Нешић, коментаришући Закон о ВСТС који предлаже власт у Републици Српској.

Република Српска 08.02.2022 | 09:39
Нацрт Закона о ВСТС предизборни покушај обмане

„Прије свега, у том закону нема никаквог поврата надлежности, него се њим дијеле надлежности између Републике Српске и БиХ. И даље остаје ВСТС на нивоу БиХ и правосуђе на нивоу БиХ, с тим да се формира и ВСТС који ће бирати судије и тужиоце у Републици Српској. И све то ћемо радити можда за годину дана“, анализа је предсједника ДНС-а.

Нешић истиче да је занимљиво да од власти у Републици Српској годинама слушамо критике на рачун састава ВСТС, а онда тај „франкештајнски систем“ пресликавају у Српску.

„Зар нису говорили да адвокати немају шта да раде у ВСТС, а сад опет предлажу да један члан ВСТС буде адвокат!? Зар нису говорили да треба раздвојити Високо судски и Високо тужилачки савјет, али опет остају спојени!? “, подсјећа Нешић.

С брда, с дола написан закон, закључује предсједник ДНС, доказ је да власт у Републици Српској не ради смишљено и на дуге стазе, него се бави искључиво бацањем предизборне прашине у очи.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

08.02.2022 09:29

Измедју осталог ово би могло да буде и утврдјивање резервних полозаја за контранападе који би послије октобарских избора дјеловали из опозиционих редова Будуца власт би морала за годину дана да испостује законе НСРС или да нова вецина у НСРС понисти те законе У сваком слуцају имали би добар проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

08.02.2022 11:14

Власт цијели мандат краде лазе вара обмањује самом будале могу да им вјерују

Name

Несицу

08.02.2022 09:59

А ти цес гласати скупа са сектом.

ОДГОВОРИТЕ