И министар Шеранић опструише локалну скупштину

Сукоби на релацији скупштина општине, односно скупштинска већина – начелник општине Вишеград Младен Ђуревић (СНСД) се интезивирају. 

Република Српска 07.02.2022 | 21:42
И министар Шеранић опструише локалну скупштину

Скупштина општине је 16. децембра прошле године послала захтјев Министарству здравља и социјане заштите Републике Српске да се, због истека мандата директору Дома здравља Снежани Ђуревић, да сагласност за њено разрјешење  која још није стигла на адресу општинског парламента.

“Послали смо и ургенцију министру Алену Шеранићу и сад чекамо сагласност. У случају да овај документ не дође до 15. фебруара ове године бићемо принуђени да поднесемо кривичну пријаву против министра Шеранића", каже предсједник Скупштине општине Вишеград Муамер Софовић.

Он тврди да иза недобијања сагласности од овог министарства стоји начелник општине Младен Ђуревић који је сличне опструкције чинио годину дана са Министарствовм управе и локалне самоуправе.

"Иамо информације да је Ђуревић контактирао министра Шеранића коме на столу стоји потписана сагласност за разрјешење директора Дома здравља. И ја сам звао надлежно министарство али све је узалуд", додаје Софовић.

Друга сједница Скупштине општине Вишеград заказана је за 16.фебруар ове године. На колегиј скупштине није дошао ни начелник Ђуревић а ни одборници опозиције предвођене СНСД.

Скупштинску већину чини више странака предвођене СДС-ом.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пуста фотеља

07.02.2022 21:08

Битна је начелникова Снежа, то што се пацијенти мрзну и купују све за лијечење, немају адекватан третман, скоро има више административног од медицинског кадра, то начелника и Шеранића није брига. Моја Снежо на шта спаде, да те странке из фотеље ваде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јајар

07.02.2022 21:10

У Угљевику СНСД преузеоскупштинску већину.Оста Василије Перић без подршке у Скупштини општине Угљевик

ОДГОВОРИТЕ
Name

07.02.2022 21:21

Сераниц је највеце зло за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

07.02.2022 22:10

Ђуревића треба протјерати из Вишеграда,да се зло не закоти у нашем лијепом граду Вишеграду.Да ли је могуће да тај јад од ђуревића не може да остави власт коју је имао,па сад на све начине пикушава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партиципација

08.02.2022 06:48

Треба кривичну и директорици дома здравља јер све наплаћује ковид пацијентима, треба провјерити што се све плаћа и зашто фонд ништа не рефундира. Криминал над здрављем људи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам

08.02.2022 08:42

Зашто ми плаћамо партиципацију кад подижемо рецепте у дому здравља Вишеград?Зашта иду те паре,нека директорица објасни прије него оде из фотеље директора,за шта се грчевито бори ђуревић за њу.

ОДГОВОРИТЕ