Пандуревић: Ђилас понижава Србе у Републици Српској

"Опозиција у Србији, предвођена Драганом Ђиласом, нажалост, повела је кампању линча и омаловажавања свих нас из Републике Српске", навела је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС-а.

Република Српска 07.02.2022 | 12:04
Пандуревић: Ђилас понижава Србе у Републици Српској

Према њима, каже Пандуревић, нас милион смо медиокритети које ће Вучић натјерати да гласају за њега и да тако побиједи. Иначе би, ваљда, побиједили они. 

"Заиста човјек мора имати бујну машту па да од једног мини-комбија с бх. регистарским ознакама данима прави вијест, тврдећи да ће Срби из Републике Српске преокренути изборе у Београду и Србији, те да их СНС приморава да гласају за њих. Уважени господине Ђилас, када би за вас гласало и 600.000 Срба из Републике Српске, колико изађе на изборе у Републици Српској, не би имали никакву шансу да побиједите. Како онда изборе може преокренути четири хиљаде људи, колико их из Републике Српске обично гласа!?", каже она.

Додаје да не говорим ово зато што ''навијам'' за СНС и Александра Вучића, него да упозорим да политика подјела, гнусног вријеђања и омаловажавања честитог и страдалничког српског народа из Републике Српске, није и не може бити политика побједника и државника.

"Национално освјешћени бирачи, што грађани Србије јесу, никада своје повјерење неће дати онима који их завађају са браћом с ове стране Дрине. И зато, молим Вас, господине Ђилас, немојте унапријед за свој пораз кривце тражити у нама, него у себи и својој политици. Немојте своје политичке битке водити преко леђа српског народа из Републике Српске, јер нам је доста и наших унутрашњих мука и битака у Српској и БиХ", изјавила је Пандуревић и поручила:

"Уважени господине Ђилас, знам да је дио грађана Републике Српске затражио држављанство Србије у задње двије године. Нажалост, добар дио се и иселио из Српске у Србију. Тужно је да се нисте запитали шта је прави разлог егзодуса и захтјевима за држављанство, и можете ли помоћи овом народу јер и сами имате корјене с ове стране Дрине! Ево, рећи ћу Вам праве разлоге: студенти траже држављанство како би добили стипендије у Србији и тамо заувијек остали, пензионери и незапослени се надају да ће и они добити помоћ државе Србије. Знате ли господине Ђилас да двије трећине становништва Републике Српске живи у сиромаштву и да им је 100 евра велико као вама сто милиона евра!? Вјерујем да не знате јер `сит гладном не вјерује`! Знате ли господине Ђилас како је живјети и лијечити се у земљи у којој нам Србија поклања чак и сталке и стетоскопе!? Можете ли замислити како је било суочавати се са смртоносном пандемијом, без наде да ћемо вакцине ускоро добити, и молити се Богу да нам Србија отвори своје пунктове за вакцинацију!? "

"Не знате Ви ништа о тим мукама и страховима, нити их можете разумјети! Ако већ не знате и не разумијете онда, молим Вас, немојте да копате по нашим ранама. Није да нас не боле! Боле нас! Боли нас јер нас гледате као ниже вриједне, неподобне, непожељне! А ми Србију волимо, као чедо мајку, и увијек нам је важније њено добро него наше!", нагласила је она.

"Да ли сте, господине Ђилас, икада из Хрватске чули глас поруге према Хрватима у БиХ? Они сви имају држављанство Хрватске и плебисцитарно излазе на изборе у Хрватској. Боли нас јер је Вама спорно четири-пет хиљада људи из Републике Српске који гласају на изборима у Србији!?", упитала је Пандуревић.

И на крају, господине Ђилас, можда јесмо сиромашни рођаци из провинције, али смо, каже она, поносни, достојанствени и пркосни. И знајте, да сте Ви лично, Ваши сљедбеници и Ваши медији, извели све више од четири хиљаде бирача из Републике Српске.

"Будите сигурни да ће многи изаћи из револта због подјела и омразе које сијете. Вјерујем да ће Вам се СНС захвалити након избора за одличан рад у њихову корист!", поручила је Пандуревић на свом фацебоок профилу.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

САСА

07.02.2022 12:01

Не само он има их јако пуно, само мто треба видјети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм..

07.02.2022 12:04

Потписано је на стотине паралелних и специјалних веза измешу РС-а и Србије, а да грађани то нису уопште осјетили .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

07.02.2022 12:25

Браво, Александра! У центар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

07.02.2022 12:29

Промашила си тему госпођо. Није то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

07.02.2022 12:50

Али кад то исто ради Додиг, онда није уреду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

07.02.2022 15:20

Ђилас је крајишник. Понош је крајишник. Мариника још увијек носи презиме бившег мужа крајишника. Јеремић по мајци крајишник. Енде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Математика ко у политицара

07.02.2022 18:48

Какав милион?? Подијели са 3 слободно

ОДГОВОРИТЕ