ЕРС потребан новац, не одустаје од продаје акција ХЕТ-а

"Електропривреда Републике Српске" нема новца, до којег покушава доћи и докапитализацијом „Хидролектрана на Требишњици“, тврди предсједник Синдиката радника "Електропривреде" Зоран Мићановић.

Република Српска 04.02.2022 | 20:03
ЕРС потребан новац, не одустаје од продаје акција ХЕТ-а

Први покушај докапитализације ХЕТ-а није добио сагласнот Владе Републике Српске, која је од руководства предузећа тражила да се дефинишу правила и заштите мали акационаре.

И док у том предузећу не одостају од тог начина повећања капитала, предсједник Синдиката радника "Електропривреде" Зоран Мићановић каже да је разлог продаје акција путем Бањалучке берзе покушај "Електропривреде" да дође до новца, којег у том предузећу нема.

"Докапитализација ХЕТ-а. У ЕРС нема кеша, треба нам кеш. Како се то зове вјерујте да нам из управе нису доставили ниједан документ, према синдикату, шта су они наумили не знам", казао је Зоран Мићановић, предсједник Синдиката радника "Електропривреде РС".

За опозцију из Херцеговине докапитализација ХЕТ-а није ништа друго него почетак приватизације "Електропривреде Републике Српске".

Народни посланик из Требиња Небојша Вукановић сматра да је невјероватно да је "Електропривреда" у 2021. години продала струју у вриједности од преко 200 милиона марака, а да тог новца нема.

"Према мојим подацима из ЕРС у 2021, ЕРС је приходовао од извоза преко 250 милиона марака и просто је невјероватно поред домаћег конзума И струје из извоза да ЕРС нема довољно средстава да улаже у капиталне пројекте И да стално иду у неке докапитализације, позајмице. О стању најбољи говори чињенице да продају обвезнице на свјетским берзама и да нико не жели да купује што јасно показује како је стварно стање у ЕРС-у и све је то посљедица нејвјероватнае пљачке И разарања системске која се проводи под палицом Луке Петровића", нагласио је Небојша Вукановић, народни посланик из Требиња 

У ХЕТ-у су раније тврдили да је обезбијеђен новац за куповуину 80 одсто акција, чиме се неће промјенити власничка структура, али нису навели из којих извора је тај новац обезбијеђен.  

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ц

04.02.2022 19:22

Лешинари када виде жртву кидају живо месо. Ови су као хијене скоћили на ЕП РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан за ц

04.02.2022 20:52

Знаш ли уопште о којој теми је ријеч ?

Name

Павле

04.02.2022 23:21

Овај Мићановић је побркао лончиће, прича небулозе, ЕРС нема новац којим би докапитализовао ХЕТ односно ХЕ Дабар,а он каже да "ЕРС покусава добити новац докапитализацијом ХЕТ " што је ноторна глупост. Овај други синдикалац Тепавчевић оправдава страначко запошљавање и запошљавање нестручних што је невјероватно на први поглед,али ако знамо да је човјек металостругар са купљеним факултетом онда је та његова изјава потпуно очекивана. Све го преварант!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.02.2022 09:29

Опробан шаблон као и за продају Телекома, РС, продати и подијелити паре, и ујео вук магарца, нико не одговара наравно, гдје су рецимо сада огромна средства зарађена од продаје Телекома РС?? непостоје више, иста ситуација ћека и ЕП- РС!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

06.02.2022 00:52

Отишла куму,и на клиничком читав оркестар запослио директор ?