Влада донијела одлуку без знања представника МУП-а

Црногорска Влада је на данашњој електронској сједници усвојила Приједлог Одлуке о измјени одлуке о критеријумима за утврђивање основа за стицање црногорског држављанства пријемом.

Регион 04.02.2022 | 19:34
Влада донијела одлуку без знања представника МУП-а

Подгоричке Вијести пишу да је одлука донијета мимо знања представника МУП-а, док РТЦГ јавља да је министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић на сједници Владе рекао да се “све ово ради”, а да он о томе није информисан.

Тим документом, предвиђено је да се 10 година боравка сматра пет година привременог, плус пет година сталног боравка у Црној Гори, док је ранији законски услов за пријем у црногорско држављанство био 10 година сталног боравка у држави.

Како наводе Вијести, на том документу МУП је радио више од годину дана, али је повучен након протеста опозиције, а прије доношења Одлуке план је био да Одбор за свеобухватну изборну реформу разматра радни МУП-ов документ, па тек када се у Скупштини усвоји заједничко мишљење пошаље влади на усвајање.

Црногорска влада је у априлу прошле године, под притиском опозиционих партија и дијела парламентарне већине и у ситуацији подигнутих идентитетских тензија, одлучила да одложи усвајање Измјене Одлуке о начину стицања црногорског држављанства пријемом, наводе Вијести.

Вијести још наводе да су у дану док се у Скупштини расправља о неповјерењу, угледни правници рекли за тај портал да Кривокапићева влада има уставни легалитет, ”али не и легитимитет за доношење и усвајање важних одлука”.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар