Из Амбасаде САД рекли да је ЗСО готова ствар

- Бивши премијер привремених приштинских институција Иса Мустафа казао је да је још бивша амбасадорка САД у Приштини Трејси Ен Џејкобсон поручила тадашњим званичницима да Заједницу српских општина треба основати јер је тако договорено, наводећи да је то "готова ствар", преноси Газета Експрес.

Србија 03.02.2022 | 08:21
Из Амбасаде САД рекли да је ЗСО готова ствар

"Када смо отворили ово питање са амбасадорком САД на Косову, она је рекла: ''Морате да обавите овај посао''. Рекао сам: ''Зашто треба да правимо заједницу са извршним овлашћењима?''. Она ми је рекла: ''Овај посао је договорен, постигнут је споразум, ратификован је и то треба да се уради''“, рекао је Мустафа у емисији Пресинг Т7, а преноси Косово Онлајн.

Подсетио је и на то да га је амбасадорка Џејкобсон обавестила о ставу САД у вези са ЗСО наводећи:

"Ако идете у Брисел да разговаре о формирању невладине организације, знајте да у Бриселу неће бити речи о томе. О невладиним организацијама се у Бриселу не преговара. Али ако вас занима какав је наш став о Заједници, онда кажем да ми Заједницу не видимо као трећу силу и нећемо је подржавати као трећу силу. Морате пронаћи начине да формирате ЗСО без утицаја на уставни поредак."

(Тањуг Фото: лајми.нет) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цхобан

03.02.2022 07:32

Није вјера јака у јацега.

ОДГОВОРИТЕ