Орбан поручио Путину: Нико од лидера не жели рат

Нико од лидера ЕУ не жели рат, поручио је данас мађарски премијер Виктор Орбан током састанка са руским предсједником Владимиром Путином у Москви.

Свијет 01.02.2022 | 16:35
Орбан поручио Путину: Нико од лидера не жели рат

Моја данашња посјета је и својеврсна мировна мисија. Волио бих да вас поново увјерим да нико од лидера Европске уније и њених држава чланица не жели рат или сукобе. Позивамо на политичка рјешења и обострано корисне споразуме – рекао је Орбан.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да би му било драго да инфомише Орбана о преговорима Русије о безбједносним гаранцијама са САД и НАТО, преноси ТАС С.

– Било би ми веома важно да са вама размијенимо мишљење о актуелној безбједносној ситуацији и радо ћу вас информисати како се овај процес развија – рекао је Путин и истакао да је мађарска влада предвођена Виктором Орбаном учинила много за унапређењење руско-мађарских односа, преноси ТАС С.

Путин је подсјетио да ће у Мађарској у априлу бити одржани парламентарни избори.

– Ми обично кажемо у таквим приликама да ћемо сарађивати са било којом владом која буде изабрана. Али морам да кажем да је ваш рад резултирао многим достигнућима у интересу народа Мађарске и Русије – рекао је Путин на састанку са премијером Мађарске и изразио наду да ће сарадња бити настављена.

Премијер Мађарске је узвратио да не планира да оде.

– Пред нама су априлски избори и ја ћу се кандидовати и побиједити. Имам разумну претпоставку да ћемо ви и ја сарађивати дуги низ година – рекао је Орбан.

Русија је Мађарској испоручила два милиона доза руске вакцине против корона вируса, потврдио је руски предсједник током данашњег састанка.

(Тањуг  Фото: ЕПА-ЕФЕ/МИКХАЕЛ КЛИМЕНТYЕВ/СПУТНИК/КРЕМЛ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xxд

02.02.2022 00:09

Спремају се они одавно да нападну русију али треба стиснути петљу па закуцати на њихова врата

ОДГОВОРИТЕ