Претреси и хапшења на више локација у Херцеговини

Акцију по налогу Тужилаштва БиХ изводе припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 01.02.2022 | 09:58
Претреси и хапшења на више локација у Херцеговини

- На подручју Фоче и Херцеговине у току су претреси и хапшења у оквиру полицијске акције у борби против организованог криминала повезаног са неовлаштеним прометом опојних дрога и оружја, а међу осумњиченима има и овлаштених службених лица, која се терете за пружање подршке припадницима организованих криминалних група.

Акцију по налогу Тужилаштва БиХ изводе припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Мета акција је већи број осумњичених лица која су под истрагом и терете се да су имала подијељене улоге у чињењу тешких кривичних дјела, са остваривањем велике незаконите имовинске користи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Током акције, заплијењена је већа количина опојне дроге, а на подручју Фоче и специјална опрема намијењена за производњу наркотика.

Акција је усмјерена на лица осумњичена да су дужи временски период вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина дроге, као и недозвољеног промета оружја, војне опреме и производа двојне намјене.

Према прикупљеним доказима, осумњичена лица која су под истрагом повезана су са организованим криминалним групама из земаља региона.

Тужиоци из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, су на терену, гдје координишу рад овлаштених полицијских службеника.

Ове активности представљају наставак одлучне борбе против организованих структура нарко-криминала која дјелују у БиХ и земљама региона, а у оквиру акције, остварена је значајна међународна сарадња.

У интересу истраге, тужилаштво у овом тренутку не може саопштити више детаља, а више информација биће доступно у наредним данима. 

(Срна Фото: Срна) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ДИВНО!

01.02.2022 09:43

Сад можемо "МИРНО СПАВАТИ",без бриге и страха,изузев,ако не ослободе кримосе,у зависности чији су страначки послушници!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

01.02.2022 09:50

Ста овластена лица која уцествују у кривицним радњама треба да дупле казне добију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАМЕН

01.02.2022 12:41

ПИБЛИЗАВАЈУ СЕ ИЗБОРи ПА ВЛАДАЈУЦИ ХОЦЕ ДА КАЗУ ДА СЕ БОРЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ похпсит це само мале рибе

Name

Момо

01.02.2022 10:49

Марухуана није дрога, поготово није тешка опојна. Легализирати је па неће бити злоупотреба. Ко вози под травом казна, ко препродаје казна и све тако. Мање би се и алкохол трошио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

01.02.2022 11:50

Потписујем! Додао бих да ми у свом језику имамо израз за ту биљку, тако да нема потребе користити некакве шпанске називе (маријуана). Вијековима се то овде зове конопља, али је неким фармако мафијашима пало на памет да то забране, јер би им пропао посао продаје којекаквих хемикалија, којима убијају људе, а успут одлично зараде.

Name

ФеликсФеликсао

01.02.2022 11:33

Кажу да су се поправили, коначно продају траву без сјемена… ево опет што нешто коначно ваља у овој држави, ови опет све уништију. Па није нико од траве још умро. Јао народа…

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

01.02.2022 11:54

Нема везе што сваки трећи возач вози пијан! Алкохол не смије бити проглашен тешком опојном дрогом! Идиотизам на кубике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заинтересовани

01.02.2022 12:20

Ко руководи акцијом, знали се, питам за друга, је ли Лукач?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РРРР

01.02.2022 14:19

А шта је са Ранком Вуковићем главним бајом за путеве дроге од Плузина Сарајева до Пала..

ОДГОВОРИТЕ