Руси негодују због увреде части у серији "Секс и град"- пишу петицију!

Руски народ осетио се увређеним због једне реплике у новој епизоди другог дела серије "Секс и град" - "Анд јуст лике тхат".

Забава 31.01.2022 | 21:49
Руси негодују због увреде части у серији "Секс и град"- пишу петицију!

Наиме, у спорној епизоди главна глумица Кери Бредшо, коју тумачи Сара Џесика Паркер, коментарише своју нову комшиницу и пита се одакле новац младој девојци да изнајмљује стан у елитном насељу Менхетна у Њујорку. На то јој пријатељица, односно агент за некретнине одговара – Вероватно је руска проститутка, то је уобичајено - што је веома увредило руски народ. 

Руси широм света због тога бојкотују серију, а чак су покренули и петицију тражечи званично извињење продукције.

Профимедиа
Екипа серије "Секс и град"

Увређени Руси махом се оглашавају на Инстаграму те на профилу ХБО стриминг сервиса, где уз хештегове #метооруссиа и #метооруссиан, оптужују мрежу за нетолеранцију и двоструке стандарде.

 - Ми смо жене које говоре руски и које су биле увређене када су одгледале епизоду. Жене које говоре руски су вредне, образоване и интелигентне. Порука коју сте емитовали је тако увредљива, понижавајуц́а и пуна непоштовања. Оне покушавају да се отарасе овог ужасног стереотипа. Оне вредно раде, уче и издржавају своје породице, а ви их у једној од својих серија опуштено називате курвама -  написао је портпарол емигрантске заједнице.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар