Бањалучанин у Врбасу уловио рибу од скоро 23 кг

Риболов је добар начин да човјек побјегне од свакодневних проблема и мало се опусти. Врбас крије многа богатства, то потврђује и рибар Брацо Жутић који је недавно уловио рибу од скоро 23 кг.

Република Српска 31.01.2022 | 15:59
Бањалучанин у Врбасу уловио рибу од скоро 23 кг

Младица из Врбаса тешка 23 кг и дуга 120 центиметара није дио неке рибарске легенде, него је улов бањалучког рибара Браце Жутића. Када је отишао пецати у насеље Траписти није ни слутио да ће се вратити са највећим уловом до сада.

 „Ово је највећа риба коју сам ухватио за својих 30 година бављења риболовом. Раније сам хватао рибе до 13 кила. Нисам ни очекивао да оволика риба постоји у Врбасу. Рибарство је један спорт који се не може описати“ рекао је Брацо Жутић, бањалучки рибар.

Неки бањалучки рибари причају да су се велике младице већ неколико пута качиле за њихове удице, међутим нико је није успио извући из ријеке. Браци је то пошло за руком, али је била тешка борба.

 „Једва сам је некако успио исправити на сред брзака, ту је било кување рибе и скидање мамца. Успио сам да је задржим некако, а онда је легла на дно, нисам је могао дигнути. Успио сам када сам ударио јачу контру. Била је то велика рибу, ја нисам очекивао да је толика. Успио сам је некако примирити и вукао сам је према себи. Рол ми је уништила, али није прекинула силк“ рекао је он.

Брацо каже да је овим уловом постигао титулу краља Врбаса, јер се не зна да је неко до сада уловио оволику рибу. Реакције међу колегама биле су различите.

 „Било је и љубоморе и оних који су честитали. Неко ми је говорио да сам је требао пустити, а ја да сам таквог капиталца пустио, не би се ништа сазнало. Овако сам пуно ствари промовисао, нема одакле ме нису звали људи. Питају да ли је могуће да таква риба има у Врбасу“?

Риба је препарирана да би свједочила о највећем успјеху овог рибара, док нас Врбас поново не изненади неким рибарским бисером.

(БН    Фото: Владимир Миловац)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

дадо

31.01.2022 16:30

Ухватио сам ја већу 24 кг исто у врбасу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2022 17:46

Ја једном ухватио и сад ме висе не гледа.

Name

Драго

31.01.2022 19:13

Ко је усликао твој улов, јер ако не објавиш јавно онда је то ловачка.

Name

браво

31.01.2022 22:26

знање ,срећа и умијеће.Честитам.Најјачи у ентитету.

Name

Јаффа

31.01.2022 17:31

Свака част за улов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

31.01.2022 21:41

Пуну икре и то јос није јесина а знају се правила... На душу нека је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан З.

01.02.2022 01:48

Избацио раднике које је Милан примио, каже вишак су, али зато доводи своје из странке. Какав је то човјек, нећеш до вијека владати.фукаро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

01.02.2022 08:38

Ћеститке спретном, и сретном колеги, ово је доказ да у Врбасу још увијек постоје примјерци капиталне младице, и да на сву срећу није сва истребљена од стране екипе која је уназад пар година подводним пушкама скоро истријебила крупнију младицу из ове ријеке. Да парадокс буде већи, добро се зна ко су људи који се баве оваквим активностима, али нажалост нико од власти ништа неподузима да се то спријечи!!

ОДГОВОРИТЕ